18.10.2021.

Okrugli sto o poslovima u gejming industriji

U okviru manifestacije “Digitalni novembar”, Ambasada Republike Francuske i Francuski institut u Srbiji 5. novembra organizuju diskusiju na temu zapošljavanja u okviru domaće gejming industrije, uz učešće predstavnika organizacija Plaine Images, La French Tech, AFA i SGA, kao i kompanije Ubisoft

U Srbiji, kao i u Francuskoj, gde industrija vredna 5 milijardi evra godišnje takođe veoma brzo raste, postoji zajednički izazov: kako pronaći talente, uključujući i ženske talente? U kontekstu celomesečne manifestacije Digitalni novembar u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji, stručnjaci iz gejming industrije iz Srbije i Francuske analiziraće ovaj izazov, istražiti načine na koje se mogu privući nadareni inženjeri i programeri, pričati o tome kako da se poveća atraktivnost ove oblasti za studente, i razmeniti neke od najboljih praksi.

Okrugli sto pod naslovom Job opportunities in the gaming industry in Serbia održaće se u petak, 5. novembra sa početkom u 10 h u konferencijskoj sali hotela Mama Shelter. Program je namenjen kako studentima i mladim profesionalcima koji su zainteresovani za karijerni razvoj u okviru gejming industrije, tako i predstavnicima fakulteta, škola i drugih organizacija koje ovu temu mogu smatrati relevantnom. 

Među učesnicima su predstavnici francuskih i domaćih kompanija, habova i organizacija koje su aktivne u ovom rastućem sektoru, a pre svih Emmanuel Delamarre iz organizacije Plaine Images, koji ima dvadeset godina iskustva u polju razvoja inovacija u kontekstu privatnih akademskih institucija. Bio je direktor razvoja “Rubika” mreže škola, dok danas kroz Plaine Images učestvuje u razvoju kompleksa koji okuplja 125 kompanija, 30 projekata u inkubaciji, istraživački centar i tri škole u nekadašnjem industrijskom objektu u gradu Lilu. 

Pored gosta iz Francuske, u diskusiji će ispred SGA učestvovati programski direktor Relja Bobić, zatim Jelisaveta Lazarević u ime organizacije AFA i, kao moderatorka, Milica Todorović koja radi kao producentkinja u beogradskom studiju kompanije Ubisoft, jedne od vodećih francuskih i svetskih gejming kompanija koja u Beogradu zapošljava više od 150 ljudi. 

Događaj će otvoriti Stanislas Pierret, direktor Francuskog instituta u Srbiji i savetnik sa saradnju i kulturu u Ambasadi Republike Francuske, a uvodnu reč će držati Nicolas Rabrenovic, predstavnik La French Tech, organizacije koja se bavi razvojem i afirmacijom francuske startap scene, a koja ima svoje predstavništvo i u Beogradu.