18.10.2021.

Sozap je objavio novu igru: Legends of Libra

Igra Legends of Libra napravljena je od strane novog i mladog tima našeg Niškog člana Sozap-a. Od prošle nedelje dostupna je na App Store-u i Google Play-u!

Cilj ove igre je bio, kako kažu u Sozapu, da bude “nalik Lego kockicama” – da može da je igra dete od 3 godine ali i oni koji su odavno zašli u pozne godine života. Ova multiplejer RPG fantasy igra, može da se igra i solo, a dostupna je besplatno na dve platforme: App Store i Google Play.

Pitali smo ekipu da nam ispriča malo o procesu rada na igri!

Marko Dimitrijević (CMO Sozap): Igra je bila duže vreme u developmentu i tokom tog perioda razvijanja igre dosta toga se promenilo ali sam koncept igre je ostao isti – a to je da igra bude nešto u čemu bi svako mogao da uživa. Sam tok developmenta je tekao bez ozbiljnih prepreka i smetnji i za to je zaslužan naš tim mladih ali izuzetno talentovanih artista, posvećenih programera i inovativnih dizajnera.

SGA: Šta je to posebno u odnosu na druge igre iz ovog žanra?

Marko: Pokušali smo da osvežimo action adventure shoot ’em up sa ručno napravljenim nivoima – od urbanih džungli do pravih džungli koje su pune jedinstvenih zlikovca koji neće ostaviti igrače ravnodušnima. Igra je puna gauntleta/izazova koji su inspirani starim Indiana Jones i Tomb Rider filmovima – “zgrabi skriveno blago i preživi”! Takođe, Tower Defense mode koji traži od igrača dobru koordinaciju i pažljivo taktiziranje kroz wave-ove neprijatelja gde su oni postepeno sve brojniji i jači.

SGA: A kako su se u tome snašli mlađi članovima tima?

Branislav Bošković (Product owner): Razvojni put igre je bio veliki izazov za ceo tim, developeri koji su radili na Libri nisu imali ni jedan projekat iza sebe. Sve što su radili je za njih bilo novo, i to je učinilo da ceo proces bude zanimljiv od početka do kraja.

SGA: Kažete da ste hteli da napravite igru za najmlađe i najstarije – i igra nosi PEGI 3 oznaku (za sve uzraste)?

Marko: Hteli smo da napravimo igru koja bi bila nalik lego kockicama, da dete od 3 godine može da je igra kao i moja baba koja gazi osamdesetu. Ali da takođe pruži i izazov iskusnijim igračima, i iskreno – mislim da smo to i uspeli.