21.10.2021.

Igre iz Srbije i SGA na ovogodišnjoj Dev.Play konferenciji

Novo izdanje konferencije Dev Play, u organizaciji rumunske gejming asocijacije (RGDA), održava se 25. i 26. oktobra uz učešće velikog broja profesionalaca, izdavača i investitora iz industrije. Fokus je na istočnoj Evropi, a SGA i igre iz Srbije učestvuju u nekoliko programskih celina.

Ovogodišnje izdanje konferencije Dev.Play, koju organizuje rumunska asocijacija proizvođača video igara (RGDA), posvećeno je nezavisnim developerima. Prvog dana koji će biti posvećen razgovorima vezanim za industriju, nekoliko rumunskih i inostranih developera nezavisnih video igara podeliće svoje priče o uspehu, uz brojne druge prezentacije i panele

Tokom konferencije srpske i istočnoevropske igre na Steam-u imaju i posebnu “plejlistu”,  biće promovisano na naslovnoj strani Steam platforme milionima korisnika širom sveta. 

„Dev.Play nastavlja da pronalazi nove načine da ojača svoju poziciju promotera video igara iz istočne Evrope širom sveta. Veoma je važno podržati projekte nezavisnih studija, što im pomaže da postanu konkurentni na globalnom tržištu, a dugoročno to doprinosi rastu čitavog sektora u regionu”, rekao je Catalin Butnariu, osnivač Dev.Play konferencije i predsednik RGDA.

Na tom tragu, odabrane igre iz Srbije će takođe biti deo istočnoevropskog showcase-a, a neke od njih i deo indie streaming festivals koji je zakazan za 26. oktobar – svojevrsni 10-satni maraton na kome će entuzijasti i developeri moći da gledaju 20 nezavisnih igara razvijenih tokom poslednje dve godine. 

SGA i njihov istaknuti član i osnivač, kompanija Nordeus, uzeće učešće i u regularnom programu konferencije. Programski direktor SGA Relja Bobić govoriće 25. oktobra u 14 h (CET) na panelu o državnoj pomoći gejming industriji, zajedno sa Johannesom Rothom iz studija Mimimi Games, kao i članom rumunskog parlamenta Raoulom Trifanom. Istog dana u 11 h (CET), ispred Nordeusa na konferenciji će govoriti njihov impact strategist i član Upravnog odbora SGA Miloš Đuričanin, sa temom Building the Talent Pipeline in the Gaming Industry.

Pored još brojnih predavanja i predstavljanja, Dev.Play nudi i bogat program radionica. Konferencija će nastaviti da uključuje i već tradicionalne elemente, poput poslovnog povezivanja, virtuelne izložbe, mogućnosti pitchovanja video igara i još mnogo toga. 

Ulaznice su dostupne na sajtu Dev.Play. Pristup događaju može se izvršiti putem Content Pass-a, koji je po prvi put potpuno besplatan! Svi koji su zainteresovani za industriju i koji žele da slušaju govore uživo na konferenciji mogu to učiniti tako što će se besplatno registrovati uz ovu propusnicu. Spisak drugih paketa ulaznica namenjenih developerima takođe možete pogledati na sajtu konferencije, a za članove SGA obezbeđeni su specijalni popusti i izlagačke propusnice, kao i stipendije za najbolje indie timove.