7. marta u Srbiji

Upoznaj se sa gejming industrijom, unapredi veštine i upoznaj druge devojke i buduće koleginice sa istim interesovanjima!

Vidimo se u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, gde te čekaju:

4 besplatne radionice
2 otvorena mitapa

ZAŠTO PRAVIMO SGA EMPOWERS?

 

 • Srbija je među tri vodeće države u Evropi po broju žena u gejming industriji sa 30% žena koje rade u gejmingu
 • Čak 50% svih timova vode žene
 • 4 od 10 gejmera su žene – zato želimo da igre prave raznoliki timovi

SGA želi da podrži devojčice, devojke i žene – kako one koje su već u gejming industriji, tako i one koje žele da postanu njen deo. Bilo da se bavite umetničkim zanimanjima, tehničkim ili onima koje više naginju ka biznisu i radu sa ljudima – gejming industrija je kreativno mesto za rad i jedna od trenutno najtraženijh karijera.

Tokom jednog dana organizujemo čak 7 aktivnosti. Pogledaj koja te najviše zanima i pridruži nam se! Svi događaji su besplatni uz prijavu.

NAPRAVI SVOJE PRVO FORTNITE CREATIVE OSTRVO

“Empower Gamedev Radionica 2024 Novi Sad” koju organizujemo u saradnji sa 3Lateral (kao deo Epic Games) i Epic Games Novi Sad želimo polaznicama da pružimo osnovne teorije razvoja video igara, a potom da te iste elemente stavite u praksu rada unutar Fortnite Creative okruženja.

Ovaj mod popularnog Fortnite izdanja Epic Games kompanije dozvoljava pravljenje velikog broja različitih digitalnih svetova, kao i video igara unutar njih. Kroz predavanja u blokovima, ali i aktivan rad na sopstvenim ostrvima (Fortnite Creative Islands), polaznice će dobiti priliku da stečene ideje o konceptima dizajna video igara i direktno primene. Time će napraviti svoje kreacije unutar Fortnite Creative i tako dobiti priliku da iskuse kompletan ciklus razvoja proizvoda najvećeg domena globalne industrije zabave.

Prethodno iskustvo nije neophodno, a sve za rad je obezbeđeno na licu mesta.

PREDAJE: Ivica Milarić – Stručni saradnik, Akademija umetnosti Novi Sad
KOLIKO IMA MESTA: 14 mesta za praktičan rad
VAŽNO: Moraš imati više od 18 godina
KADA I GDE: 16h – 20:30h, NTP Novi Sad
PRIJAVI SE OVDE

NAPRAVI 3D PLATFORMER

Najbolji način da naučiš je da probaš! Ako si oduvek želela da napraviš igru, prijavi se za jednu od ove dve radionice koje pravimo u saradnji sa Univerzitetom Metropolitan. Na obe radionice praviće se prototip za platformer – tip igre na kojima smo svi odrasli, a koje su savršene da se savladaju osnove gejm i level dizajna.

Za učešće na radionicama nije potrebno prethodno iskustvo u izradi video igara, 3D modelovanju ili računarskom programiranju. Kroz četvoročasovni termin analiziraće se koji su to elementi neophodni u ovom procesu, kako su međusobno uslovljeni i na koji način planiramo njihovu izradu, uređivanje i integraciju u engine. Sva oprema je obezbeđena na licu mesta.

BEOGRAD – UNREAL ENGINE 5

Predaje: Milan Ličina – Dizajner novih medija i kreativni tehnolog, Docent Metropolitan Univerziteta
Koliko ima mesta: 15 za rad, 10 za praćenje sa strane
Kada i gde: 13h – 17h, Metropolitan Beograd
PRIJAVI SE OVDE

NIŠ – UNITY EDITOR

Predaje: Maja Ćosić – Saradnica u nastavi, Metropolitan Univerzitet
Koliko ima mesta: 24 mesta za praktičan rad i 10 mesta za praćenje
Kada i gde: 13h – 17h, Metropolitan Niš
PRIJAVI SE OVDE

NAPRAVI LOGO ZA SVOJU IGRU

Šta vidimo svaki put kada se load-uje igra? Šta je ono što je najlakše zapamtiti i prepoznati? Logo! Zato je važno da tvoja igra ima originalan, zanimljiv logo koji na prvi pogled prenosi vajb i žanr igre. Na sreću, sada je pravljenje logoa dobro proučena stvar.

U saradnji sa Playstudios Europe organizujemo radionicu na kojoj ćeš naučiti kako se pravi, ali i napraviti logo za svoju igru – pravu ili izmišljenu.

 

Važno: Za učešće na radionici potrebno je da poznaješ rad u Photo Shop-u, i da poneseš svoj lap-top na kojem ti je instaliran PS.
Predaje: Ljubica Rančić – Art Director (Live Ops), Playstudios Europe
Koliko ima mesta: 15 mesta
Kada i gde: 17:30h-19h, Playstudios Europe

Prijavi se ovde!

BONUS – RADIONICA ZA ZAPOSLENE U GEJMINGU

Želimo dodatno da podržimo devojke i žene koje su već zaposlene u gejming industriji Srbije. Pored tehničkih veština, jednako je važno negovati stvari za koje nemamo uvek vremena, kao što je postavljanje ciljeva. Zato su naše stručne saradnice tu da ti pomognu da lakše i pravilnije izmapiraš svoj karijerni razvoj.

O radionici:

Da bismo znali kuda idemo, neophodno je da razumemo gde želimo da stignemo. Zato se u praksi pokazuje da je aktivan pristup profesionalnom razvoju, kroz postavljanje ciljeva, veoma bitan za rast i ostvarivanje promena u radnom okruženju, naročito kod savremenih zanimanja gde postoji dinamika, fluidnost i stalna potreba za inovacijom. Istovremeno ovaj pristup pomaže da ostanemo motivisani i povezani sa svojim poslom.

Na ovoj radionici zajedno ćemo raditi na razumevanju metoda za postavljanje ciljeva, a zatim ćemo se potruditi da ciljeve prevedemo u korake za dalji razvoj. U toku dva sata radićemo interaktivno: diskutovaćemo, učiti i vežbati.

Ko može da se prijavi: sve devojke i žene zaposlene u gejmingu

Mesta: 15

 

Kada: 07. mart, 15:00-17:00
Gde: EU Info centar Beograd
Moderatorke: Kristina Grubač i Tamara Vukov, OBRT
PRIJAVI SE!

 

MITAPI U BEOGRADU I NIŠU

Na kraju ovako lepog dana, želimo celoj zajednici da predstavimo čime se sve to bave žene u gejming industriji Srbije. Želimo da slavimo njihovu ekspertizu i iskustvo i da saznamo više o njihovom karijernom putu kao i o tome čime se danas bave.

Ko može da dođe? Apsolutni svi! Voleli bismo da vidimo i srednjoškolke i studentikinje, ali i njihove drugare iz klupa i sa predavanja; sve koji već sada rade u gejming industriji; ali i one koji se dvoume da li je gejming industrija mesto za njih. Čvrsto verujemo da je ovakav vid deljenja iskustva iz prve ruke i upoznavanja među razliitim genracijama najbolji način da ojačamo naš gejming ekosistem.

BEOGRAD

Kada i gde: 19h-20:30h, Playstudios Europe
Prijavi se ovde!

Predavanja:

 1. Ljiljana Antonović – Senior 3D Animator, 3Lateral kao deo Epic Games
 2. Ivana Jovičić – Gameplay Programmer, Playstudios Europe
 3. Mariju Vučković – Junior User Interface Artist, Ubisoft Beograd
 4. Jovana Todorović – Game Designer (Top Eleven), Nordeus
 5. Networking 🙂

NIŠ

Kada i gde: 18h-20:30h, Deli Niš

Prijavi se ovde!

Predavanja:

 1. Komponovanje za indie igre/snalaženje u svetu muzike i gejminga – Anastasija Redžić – Marketing/composer, Shosha Games
 2. Razvojni put jedne gejm developerke – Anđelija Nešić – Unity Game Developer, Ingenious Studios
 3. Stream beogradskog meetupa
 4. Networking 🙂

 

PROGRAM OMOGUĆILI

U SARADNJI SA