9. marta u Beogradu

Srbija je vodeća u Evropi po broju žena u gejming industriji. Ali to je i dalje samo 30% žena.

SGA želi da podrži devojčice, devojke i žene - kako one koje su već u gejming industriji, tako i one koje žele da postanu njen deo.

Tokom jednog dana organizujemo 5 različitih događaja, pogledaj koji te najviše zanima i pridruži nam se! Svi događaji su besplatni uz registraciju.

Događaj omogućili: 3Lateral kao deo Epic Games i Creative Tech Srbija superklaster.

RADIONICA ZA STUDENTKINJE UVOD U UNREAL ENGINE

3D artisti su trenutno jedno od najtraženijih zanimanja u gejmingu i drugim kreativnim industrijama, a Unreal Engine postao je standardan alat. Besplatan je, pa možeš i sama učiti u njemu, ali jako je korisno dobiti dobru osnovu. Zato organizujemo ovu radionicu, da ti pomogne u prvim koracima i da upoznaš grupu devojaka sa kojima možeš nastaviti usavršavanje.

Milan Ličina, jedan od najiskusnijih predavača kod nas, drži ovu radionicu namenjenu početnicama i onima koje su već imale malo iskustvo u radu sa bilo kojim 3D alatima. 

KOLIKO IMA MESTA: 15 mesta za računarom + 10 mesta za slušanje radionice bez praktičnog rada

KADA I GDE: 10-13h, Univerzitet Metropoliten

PRIJAVI SE OVDE

NAPRAVI SVOJU KONZOLU

Ako više voliš hands-on pristup i uvek te zanima tačno kako nešto radi, ova radionica je za tebe. Tink Punk radionice kreativne elektronike okupljaju devojke iz srednjih škola i sa fakulteta koje imaju malo ili nimalo iskustva u elektronici i programiranju. Pravićemo zabavnu jednostavnu igru, uz stručno vođenje Katarine Perendić, mejkerke i inženjerke embeded sistema koja vodi makerrobotics školu. Nije potrebno nikakvo predznanje u majstorisanju ili programiranju.

Sav hardverski materijal je obezbeđen, svoju igru nosiš kući, a na računaru ti ostaju instalirani programi čije ćeš osnove takođe naučiti ovde. A znamo da ćeš odavde otići i bogatija za neka kul poznanstva. 

KOLIKO IMA MESTA: 20 mesta
SVA MESTA SU POPUNJENA!

KADA I GDE: 11-17h, MejkersSpejs

PRIJAVI SE OVDE

RADIONICA ZA ZAPOSLENE U GEJMING INDUSTRIJI

#IamRemarkable je globalna inicijativa Google-a koja želi da osnaži sve, a posebno žene i nedovoljno zastupljene grupe, da slave i razgovaraju o svojim dostignućima na radnom mestu i u širem okviru.

Ono što mnogo žena navodi kao kamen spoticanja je nemogućnost da stanu iza svojih uspeha koje često opravdavaju najrazličitijim razlozima. Ono što stručnjaci nazivaju “sindrom uljeza”. Ovo ih onemogućava da napreduju, založe se za sebe, traže povišicu ili unapređenje i dugoročno negativno utiče na razvoj karijere, bez obzira na to da li su gejm dizajnerke, programerke, seniorke ili tek ulaze u gejming industriju.

Na ovoj radionici, koju fasilitira Magdalena Maksan iz Google-a u Berlinu, naučićeš opipljive alate koji će ti pomoći da napreduješ u karijeri i osnažiš one oko sebe. 

KOLIKO IMA MESTA: 15 mesta

KADA I GDE: 16-17:30h, Prostor Miljenko Dereta

PRIJAVI SE OVDE

PANEL DISKUSIJA ZA SVE

Kako devojčica koja obožava video igre jednog dana postaje deo gejming industrije? Kakva pomoć joj je na raspolaganju, ali i na kakve prepreke nailazi? Na ovom panelu, na koji pozivamo celu gejming zajednicu, probaćemo da smislimo kako da ove dobre prilike umnožimo, a prepreke smanjimo i talentovanim devojčicama napravimo okruženje u kojem se osećaju dobrodošlo i ohrabreno. 

Panel sesiju moderira Katarina Stekić, iz sektora za međunarodnu saradnju u Centru za promociju nauke, a na razgovor smo pozvali:

  • Katarina Anđelković, Fondacija Petlja, Programska direktorka
  • Mina Cvetinović Pavkov, FDU, šefica katedre za Vizuelne efekte, animaciju i gejm art
  • Milan Ličina, Univerzitet Metropoliten, Crater Training Center, Galerija 12 – predavač i tech umetnik
  • Milica Petrović Jakovljević, Webelinx Games, direktorka HR-a

KOLIKO IMA MESTA: svi su dobrodošli

KADA I GDE: 18-20h, Prostor Miljenko Dereta

PRIJAVI SE OVDE

UVOD U SVET VIDEO IGARA ZA SREDNJOŠKOLKE

Rad na video igrama je san mnogih gejmera i gejmerki i ono što ih najčešće spreči u tome da vijaju karijeru u gejmingu je samo manjak informacija. Igre možeš da praviš ako si talentovana za: crtanje, pisanje, muziku, ako si ona koja uvek organizuje ko će šta da radi, ako si najbolja na informatici ili iz matematike.

Svaki od ovih talenata ima svoje mesto u radu na jednoj igri, i ova predavanja imaju za cilj upravo to. Da osvetle šta sve može da se radi kada nastaje jedna igra i da ti otkriju tvoj skirveni – ili očigedan – talenat koji se danas traži u gejmingu. 

Predavanja drže iskusne devojke koje već dugi niz godina rade u našim najvećim gejming kompanijama. Pravile su igre koje danas igraju desetine miliona ljudi po celom svetu.

KOLIKO IMA MESTA: 150

KADA I GDE: 17h, Nordeus

PRIJAVI SE OVDE

PROGRAM OMOGUĆILI

U SARADNJI SA