08.02.2024.

SGA mentorski program – spajamo seniore iz domaće, i eksperte iz evropske gejming industrije!

Četvrtu godinu za redom, u saradnji sa Kreativnim mentorstvom organizujemo mentorski program za naše članove, ali ovaj put za seniore u industriji koji će imati priliku da rade sa mentorima iz cele Evrope!

Veliki broj SGA članova rekao je da je cilj da u 2024. godini neguju seniore u svojim kompanijama. Čuli smo vas!

Zato je 4 ciklus mentorskog programa posebno dizajniran da odgovori na potrebe srpske industrije video igara za razvojem visoko kvalifikovanih talenata. U odnosu na potrebe prijavljenih mentija, SGA tim će pronaći idealnog mentora ili mentorku iz Evrope.

Prema godišnjem izveštaju SGA, u industriji video igara u Srbiji trenutno radi preko 2.500 profesionalaca na različitim pozicijama. Međutim, poslovno okruženje još uvek ne uspeva da prati brzi razvoj industrije, što je rezultiralo potrebom za angažovanjem čak 300 novih talenata tokom 2023. godine.

Program SGA mentorstva ima za cilj da poveže senior profesionalce iz različitih oblasti – umetnosti, razvoja i poslovanja – kako bi se omogućio prenos znanja i iskustava. Ova inicijativa, koja uključuje do 20 parova mentora i mentija, pokazala se kao izuzetno vredna kako za učesnike, tako i za timove i kompanije za koje rade.

Svi delovi programa biće realizovani online, uključujući 8 individualnih sastanaka i 3 radionice, čime se omogućava učešće mentora iz cele Evrope. Podršku programu pruža tim Kreativnog mentorstva, inicijative sa gotovo desetogodišnjim iskustvom u vođenju sopstvenih i drugih mentorstva.

Rok za prijavu na program je 25. februar, a proces selekcije će voditi SGA tim, koji će birati mentije na osnovu njihovih polja ekspertize, motivacije i kratkoročnih i dugoročnih ciljeva.

Kako se prijaviti – svi zaposleni u kompanijama članicama mogu se javiti osobi u timu zaduženoj za komunikaciju sa SGA i zatražiti formular za prijavu. Takođe, uvek možete pisati i nama direktno na kristinajankovic@sga.rs.

O pređašnjim iskustvima sa SGA mentorskog programa čitajte ovde.