30.06.2023.

Drugo izdanje UNREAL DAY – 26. oktobra u Beogradu

U oktobru 2022, godine preko 500 posetilaca ispratilo je brojna predavanja i radionice u okviru premijernog UNREAL DAY programa. Nova tačka susreta za sve one koji koriste UE vraća se ove godine u proširenom izdanju - zabeležite 26. oktobar!

Ovde možeš da se prijaviš ako želiš među prvima da dobijaš informacije o ovom događaju – predavače i predavačice, otvorene konkurse, otvorene prijave i slično!

UNREAL DAY bio je celodnevni program koji je okupio sadašanje, ali i buduće Unreal Engine profesionalce iz Srbije, Kanade, Tajvana, Poljske i šireg regiona. Nakon velikog uspeha premijernog izdanja, tokom koga se na radionicama tražilo mesto više a Dorćol Platz je bio mali da primi sve zainteresovane, koji su satima pratili predavanja iz domena arhitekture, gejminga, robotike, mocap rešenja i animacije. 

Pored masterklasova, radionica, keynote i showcase predavanja, ovogodišnji program, koji je najavljen za 26. oktobar 2023, ima ambiciju da privuče učesnike iz čitavog regiona, i da postane nova tačka susreta za UE zajednicu ne samo na nivou Srbije, već i mnogo šire od toga. 

Kako bi okupili zajednicu iz okruženja, organizatori najavljuju regionalni Unreal Engine Game Jam, čiji će detalji biti najavljeni početkom septembra. Finalisti će imati priliku da posete Beograd i da predstave svoje finalne projekte uživo pred međunarodnim žirijem i odmere snage najboljim timovima iz šireg regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunija, Bugarska, Mađarska…). 

Incijator ovog novog godišnjeg događaja je SGA, uz podršku superklastera Creative Tech Serbia i u saradnji sa kompanijom 3 Lateral iz Novog Sada. 3L je deo Epic Games i, između ostalog,  jedan od R&D centara za razvoj novih aplikacija i funkcionalnosti za Unreal Engine, i za njega vezane alate kao što su sada već čuveni Metahuman Creator i Metahuman Animator. Želja je da beogradski Unreal Day tokom narednih godina postane čvorište i tačka susreta za celokupnu evropsku UE zajednicu, mesto susreta iskusnih UE kreatora i lokalne zajednice, kao i da predstavi upotrebe i primene UE kao alata u najrazličitjim kreativnim i industrijskim nišama.

Povodom najave novog izdanja UNREAL DAY, u narednom periodu SGA će na svom YouTube kanalu objavljivati snimke prošlogodišnjih predavanja. Pogledajte šta su sa nama podelili Shapeshifters Studio iz Kanade, ali i domaći lideri kada su u pitanju UE kreacije: Sava Živković, Mad Head Games, Ebb Software, Digital Arrow, Phobos, Take One, Euclidean Studios i drugi. Tu je snimak panela o edukaciji u kome su učestvovali predstavnici brojnih domaćih fakulteta. Svi snimci su na engleskom jeziku, ili su titlovani, tako da su na raspolaganju globalnoj UE zajednici.

Ukoliko radite na projektima koje smatrate relevantnim za deljenje sa UE zajednicom, u okvirima gejminga ili skroz izvan njega, javite nam se na sga@sga.rs! Pratite kanale SGA i 3Lateral-a krajem leta, za sveže informacije o programu i najavu regionalnog gamejam-a.

Ili se prijavi ovde da ti pravovremeno u inboks stižu sve informacije ili prati redovno stranu Unreal Day u Beogradu