07.03.2023.

Ako te zanimaju 3D animacija i Environment Art, Art Bully ima super vest za tebe!

Naslov govori više od hiljadu reči u uvodnom pasusu, ali hajde ipak da pojasnimo. Renomirani srpski studio za gejming produkciju, Art Bully, otvara svoja vrata za sve one koji bi da se bave 3D animacijom i Environment Art-om. I ne samo vrata, otvara i celu školu, a uskoro startuju dva nova kursa.

Outsourcing studio čijem portfoliju klijenata nema kraja, a igre na kojima su radili su sve veće od većih (Fortnite, Call of Duty, Fallout, Stray, kao i 40-ak drugih), nudi novu priliku za sticanje znanja u oblasti gejminga. Otvoren je Art Bully Trening Centar, u kojem je oko 80% polaznika već postojećeg 3D modeling kursa po njegovom završetku zaposleno u Art Bully Productions-u.

Uskoro počinju dva nova kursa koja će trajati 2-3 meseca: 3D animacija i Environment Art. Ako vas zanima animacija, možete biti i potpuni početnici, jer je ideja ovog kursa da vas odvede from zero to hero. Kurs Environment Art-a, međutim, traži da već imate osnove 3D modelovanja (npr. da vam je Maya srednje ime) i teksturisanja (tj. da ste sa Substance Painter-om na „ti”).

Predavači na kursevima su Art Bully ljudi sa velikim iskustvom, spremni da ga podele sa do 12 polaznika. Ako se još uvek dvoumiš da li je ovo pravi izbor za tebe, Maja Vitorović prenosi nam svoje iskustvo:

„Pre pohađanja kursa u Art Bully Trening Centru bila sam grafička dizajnerka i trudila sam se da pronađem posao koji me zaista inspiriše. Znala sam da želim da istražim industriju video-igara, ali mi je nedostajalo potrebno znanje i veština da to uradim. Art Bully Trening Centar mi je pružo sveobuhvatno obrazovanje vezano za kreiranje i pripremanje asset-a za igre, što mi je kasnije omogućilo i posao u Art Bully-ju. Nisam sigurna da li u Srbiji postoji kurs koji ti nakon završavanja predavanja, uspešno odrađenih vežbi i završnog rada nudi opciju zaposlenja, tako da smatram da sam napravila odličnu odluku.

Velika prednost ovog kursa jeste to što nudi specijalizovan program koji vam omogućava da razvijete specifične, tražene veštine u gejming industriji. Po završetku kursa polaznici imaju nekoliko vrlo reprezentativnih radova za svoj portfolio. 

Preporučila bih ovaj program svima koje intresuje gejming. Imaćete sjajnog nastavnika i naučićete kako da kreirate game asset-e od početka do kraja. Spremite se na to da ćete dosta učiti i raditi, i u toku kursa i kod kuće. Ali kao neko ko je prošao kroz sve to, verujte mi – vredi!”