10.12.2019.

Playrix ulazi na srpsko gejming tržište

Playrix je objavio ulazak na srpsko tržište kao deo svoje poslovne strategije. Tim Eipix Entertainment-a, domaće gejming kompanije, postaće deo Playrixa priključujući se njihovom novom studiju – Playrix RS. Studio sa sedištem u Novom Sadu biće fokusiran na razvoj free-to-play mobilnih igara najvišeg svetskog kvaliteta.

Lep je osećaj biti deo ove neverovatno uspešne priče. Pridruživanje Playrixovom timu će nam pružiti pristup globalnom tržištu, ogromnoj svetskoj publici i bazi znanja i stručnosti koju nikada do sada nismo imali. Verujemo da ćemo kao Playrix RS doprineti snagama Playrixa na globalnom nivou radeći na novim, jedinstvenim projektima vrhunskog kvaliteta. Takođe, srećni smo što će ovaj dogovor doprineti rastu srpske gejming scene.” rekli su iz Eipixa. 

Nakon više od decenije rada na igrama, Eipix Entertainment je dokazao da je jedan od najtalentovanijih timova na ovom tržištu. Ponosni smo što ćemo biti deo njihovog napretka u budućnosti, pružajući Playrix RS-u sve znanje i podršku u stvaranju igara najvišeg svetskog kvaliteta.” rekao je Dmitri Bukhman, saosnivač Playrixa.

O Playrixu

Playrix je najveća gejming kompanija u CIS regionu i jedan od 5 najboljih razvojnih studija mobilnih igara na svetu. Ukupan MAU (broj mesečno aktivnih korisnika igara) njihovih naslova Homescapes, Gardenscapes, Township, Fishdom i Wildscapes — prelazi 100 miliona.

O Eipixu

Osnovana 2005, pod sloganom — Creating Worlds, Eipix Entertainment je jedna od najistaknutijih srpskih kompanija za razvoj video-igara kao i jedan od najproduktivnijih razvojnih studija HOPA igara na svetu.