Šta izmene poreskih zakona donose gejming industriji

SGA General 18.11.2021.
Vreme 12:00
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Šta izmene poreskih zakona donose gejming industriji

U saradnji sa poreskim stručnjacima iz Deloitte tima tumačimo nove odluke o izmenama relevantnih zakona. Pridružite nam se, jer će naši gosti biti tu da nakon kratkog pregleda izmena odgovore na sva vaša pitanja.

04.11.2021. godine, objavljeni su predlozi izmena više poreskih zakona. Najveći broj izmena je predložen u vezi sa dohotkom građana a sve u cilju smanjenja fiskalnih opterećenja na zaradi, podsticanja zapošljavanja kao i zadržavanja domaćeg radno sposobnog stanovništva u Republici Srbiji.

Obzirom na ove izmene i nameru zakonodavca da pruži što više različitih poreskih olakšica, gejming industrija dobija mogućnost da zadrži talenat u Srbiji i dovede eksperte iz inostranstva nudeći atraktivne poreske olakšice za fizička lica s jedne strane (unos nenovčanog kapitala, već postojeća olakšica za novonastanjene obveznike koja fizičkom licu obezbeđuje da se 70% zarade neoporezuje, poreska stopa od 10% poreza na zaradu ukoliko su mlađi od 40 godina i njihova zarada ne prelazi određeni neooporezivi iznos), i ostvarujući određene uštede za sebe kao poslodavca s druge strane (zapošljavanje novih lica gde postoji oslobođenje od plaćanja 70% poreza, zapošljavanje lica koja rade na poslovima istraživanja i razvoja gde je takođe predviđeno oslobođenje od plaćanja 70% poreza na zarade). Više o izmenama pročitajte ovde.

 

Na ovoj info sesiji, stručnjaci Deloitte Srbija tima detaljnije će pričati o ovim izmenama, a nakon toga svi prisutni mogu postavljati pitanja. 

Kome je sesija namenjena: punopravnim članovima SGA. Ova info sesija namenjena je vašim finansijskim i administrativnim timovima, ukoliko ste manji studio osobij koja se u timo bavi ovim temama, kao i svima drugima koji bi da se bliže upoznaju sa predstojećim izmenama.

Pavle Kutlešić,
LL.M., Rukovodilac, Deloitte
O predavaču

Pavle je rukovodilac u Deloitte poreskom sektoru, a član Deloitte tima od septembra 2013. godine i pretežno se bavi pružanjem savetodavnih usluga iz oblasti poreza na dodatu vrednost, međunarodnog oporezivanja, poreskih sporova, kao i iz oblasti transfernih cena, domaćim i međunarodnim klijentima koji posluju u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Takođe, Pavle je u okviru rada u Deloitte poreskom sektoru stekao i ekstenzivna iskustva u radu sa digitalnim poreskim rešenjima, poreskim aspektima ERP implementacija, kao i u digitalnoj automatizaciji poreskih procesa.

Aleksandra Anokić,
Viša savetnica, Deloitte Serbia
O predavaču

Aleksandra je deo Deloitte tima od 2015. godine i radi sa velikim brojem klijenata pre svega sa multinacionalnim kompanijama. Angažovana je u GES servisnoj liniji u okviru poreskog odeljenja. Poseduje značajno iskustvo u oblasti propisa o porezu na dohodak građana, obaveznog socijalnog osiguranja kao i imigracionih propisa.