Soft Skills Academy

Creative Tech Serbia 05.12.2022.
Vreme 16 - 20 h
Jezik Srpski / Engleski
Lokacija Prostor Miljenko Dereta
Cena Besplatno

Soft Skills Academy

SGA, u saradnji sa kompanijama Tim Centar i Rezilient, predstavlja trodnevnu akademiju posvećenu mekim veštinama neophodnim za kvalitetan lični i timski rad. Akademija će imati dva odvojena programa - jedan namenjen liderima i vođama timova, i drugi posvećen zaposlenima bez obzira na kojoj se poziciji nalaze.

ŠTA SU UOPŠTE MEKE VEŠTINE?

“Meke“ veštine su lične karakterne osobine ili kvaliteti koje poseduje svako od nas. Uopšteno govoreći, one obuhvataju naše stavove, navike i načine na koje komuniciramo sa drugim ljudima. One su mnogo manje opipljive od “tvrdih“, odnosno tehničkih veština, i za razliku od njih se ne uče kroz formalne programe obuke. Meke veštine morate sticati, negovati i unapređivati, ali pre svega biti spremni da uložite napor u njihov razvoj. Meke veštine su ključne u svačijem profesionalnom razvoju, i mogu odrediti dosege vašeg profesionalnog razvoja.  

 

KO ORGANIZUJE AKADEMIJU?

SGA već dugo prirema program posvećen mekim veštinama, i sada ga konačno realizuje kroz program Creative Tech Serbia i u partnerstvu sa kompanijama TIM Centar i Rezilient iz Novog Sada.

KADA SE DEŠAVA PROGRAM?

Ovaj intenzivni trodnevni program održaće se u periodu od 5. do 7. decembra (svakodnevno od 16 do 20 h).

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Program je namenjen isključivo članovima SGA i članovima Creative Tech Serbia superklastera.

KOJI SU MODULI PROGRAMA?

Program će biti realizovan kroz dva odvojena modula:

  1. Prvi je posvećen liderima i vođama timovima –Preuzmi agendu OVDE
  2. Drugi je namenjen zaposlenima u domaćim kompanijama iz creative-tech domena – Preuzmi agendu OVDE

DA LI JE BESPLATNO?

Da!

Učešće na akademiji je besplatno za članove SGA i superklastera Creative Tech Serbia, dok je broj mesta ograničen. Molimo sve zainteresovane da se putem online formulara prijave najkasnije do 30. novembra. (VAŽNO: Svi učesnici su u obavezi da pohađaju sve dane i sesije programa!).

 

ŠTA ĆE SE NAUČITI?

Na dvosatnim radionicama teme su: psihološka sigurnost i upravljanje emocijama na poslu, upravljanje sobom i drugima, upravljanje situacijom, prezentacione i pregovaračke veštine, asertivnost, davanje i primanje fidbeka, lična efikasnost i brojne druge.

Predavači su vodeći domaći treneri iz domena HR-a i drugih oblasti: Relja Dereta, Nana Radenković, Milica Novkov, Jana Kukić, Ivana Mrđen, Jelena Anđelić, Anja Radočić Vučićević, Nikola Čavić, Svetlana Marčeta i drugi.  

LEADERSHIP MODUL

Kada govorimo o liderskom segmentu ovog programa, lideri će sticati veštine koje će im pomoći da kreiraju timsku kulturu zasnovanu na emocionalnoj pismenosti, jasnim granicama i očekivanjima, inkluzivnosti koja osnažuje sve članove tima, i sposobnosti da se u neizvesnim okolnostima brzo prilagode na novonastale okolnosti. Lideri danas pred sobom imaju mnoštvo izazova — rešavanje problema, donošenje odluka, motivisanje članova tima, a sve to u nepredvidivim okolnostima koje se brzo menjaju. Takav kontekst zahteva od lidera da nauče da vode sebe i svoje timove uprkos velikom pritisku. Zato je potrebno da razviju mentalnu i emocionalnu snagu kako bi se sa time nosili.  

FINALE

Program akademije će biti zaokružen 8. decembra na SGA Soft Skills Meetup-u koji će biti otvoren za svu zainteresovanu publiku. Tada će nam Zoja Kukić govoriti o inkluziji i diverzitetu na radnom mestu, a imaćete priliku da učestvujete u intreraktivnom predavanju pozorišnog režisera Paula Bournea koji dolazi sa Cambridge Judge Business School u Velikoj Britaniji. 

 

SARADNICI

TIM Centar je konsultantska kuća za ljudske resurse, koja u svom sastavu ima 15 stalnih konsultanata, specijalizovanih za pojedine HR oblasti. Sa pružanjem psihološke podrške zaposlenima TIM Centar je počeo još 2011. godine. Od tada, svake godine dodatno razvijaju naš program, a Rezilient je rezultat njihovog višegodišnjeg iskustva u podršci kompanijama i zaposlenima da budu otporniji na stres i zadovoljniji svojim poslom i životom.

Ovu aktivnost lansira superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde.

Jana Kukić,
Konsultant, Rezilient
O predavaču

Jana Kukić je master psiholog, psihološki savetnik i well-being coach u Rezilient-u, sa iskustvom u edukatorskom, savetodavnom i koučing radu. Fokus rada joj je osnaživanje pojedinaca za prevazilaženje emocionalnih i praktičnih problema koji su prepreka kvalitetnijem funkcionisanju na poslu i drugim životnim oblastima. 

Jelena Anđelić,
Konsultant za treninge i coaching, Tim Centar
O predavaču

Jelena Anđelić je senior HR konsultant i trener sa diplomom u oblasti Business Administration i bogatim iskustvom rada u okviru internacionalnih korporativnih sistema. Poseduje preko 20 godina iskustva u oblastima marketing komunikacija, internih komunikacija, razvoja kompanijske kulture i brenda poslodavca, upravljanja promena u globalnom i lokalnom okruženju.

Ivana Mrđen,
CEO, Rezilient
O predavaču

Ivana Mrđen je master psiholog i CEO kompanije Rezilient sa višegodišnjim konsultantskim iskustvom u oblastima HR-a, kao i iskustvom u razvoju start up-ova. Sada, zajedno sa svojim timom širi glas o važnosti brige o wellbeing-u, podržavajući mentalno zdravlje zaposlenih kroz digitalna i interaktivna rešenja koja se zasnivaju na ekspertskoj (psihološkoj) podršci.

Svetlana Marčeta,
Konsultant, Rezilient
O predavaču
Svetlana Marčeta je psiholog sa posebnim fokusom na mentalno zdravlje i blagostanje. Nakon višegodišnje karijere HR konsultanta, zajedno sa svojim kolegama kreirala je Rezilient – prvu online platformu za blagostanje zaposlenih u regionu. U okviru Rezilenta bavi se primenom programa psihološke podrške u kompanijama i podizanju svesti o važnosti brige o mentalnom zdravlju pojedinaca, timova i društva.
Nikola Čavić,
Osnivač i CEO, Gamebiz Consulting
O predavaču

Nikola Čavić je osnivač GameBiz konsultantske agencije, specijalizovane za rad sa kompanijama u sektoru industrije video igara. Nikola je takodje jedan od osnivača Asocijacije industrije Video igara Srbije. Pre toga, sedam godina je bio na poziciji direktora razvoja kompanije Nordeus, gde je igrao ključnu ulogu u poslovnom razvoju njihovog najuspesnijeg prozivoda – Top Eleven, kao i u korporativnom razvoju kompanije.

Pre Nordeusa, u CCP Games-u u Rejkjaviku je tokom 5 godina provedenih u kompaniji bio odgovoran za prodaju i globalnu distribuciju igre EVE Online. Nikola ima petnaest godina iskustva u strateškom planiranju, razvoju poslovanja i izdavačkim aktivnostima za mobilne i “core” video igre.

Nana Radenković,
Suosnivač, Nova Iskra
O predavaču

Nana Radenković je jedan od suosnivača Nove Iskre, prvog kreativnog haba na Balkanu, gde je fokusirana na dizajniranje različitih formata treninga i programa namenjenih pojedincima, organizacijama i kompanijama koje su zainteresovane za preuzimanje aktivne uloge u procesima transformacije – kako sopstvenih kapaciteta i načina poslovanja, tako i kroz kreiranje novih načina na koji bi mogli učiti, živeti i raditi u budućnosti. Kroz desetogodišnje iskustvo rada u okviru Nove Iskre veliku pažnju posvećuje partnerskim i mrežnim aktivnostima koje su usmerene na osnaživanje inovacionog i kreativnog ekosistema ne samo na nacionalnom već i na regionalnom i evropskom nivou.

Relja Dereta,
Suosnivač, Epic Assistants
O predavaču

Relja Dereta ima 15 godina iskustva gotovo svakodnevnog javnog nastupa, od držanja treninga iz različitih oblasti do plesnih performansa. Svoja iskustva u radu kao instuktor argentinskog tanga, trener aktivizma i trener govornika je povezao u jedinstven, sveobuhvatni sistem razvoja veština komunikacije i javnog nastupa: vodeći govornike kroz čitav proces, od osmišljavanja koncepta, preko razrade strukture govora do vežbanja samog nastupa, javni nastup klijentima postaje izvor zadovoljstva i inspiracije, a ne stresa i neprijatnosti.

Od 2010. godine je individualno radio sa preko 400 govornika na pripremi njihovih govora. Savetuje svetske eksperte u formulisanju njihovih ideja i sarađivao je kao trener i konsultant sa nizom globalnih i regionalnih kompanija i institucija (Microsoft, World Bank, Telenor, VIP mobile, Philip Morris International, Comtrade, Nordeus, Direct Media, British Council, Sberbank, Erste Bank, Societe General, Publicis – Saatchi & Saatchi, OSCE…). Aktivan je u startup zajednici u Beogradu, gde sarađuje sa relevantnim institucijama i pomaže preduzetnicima u komunikaciji njihovih ideja.

Njegovi individualni klijenti dolaze iz najrazličitijih oblasti, iz sfera prirodnih i društvenih nauka, biznisa, aktivizma, umetnosti… Mnogi od njih su na najvišim menadžerskim pozicijama, a svima njima pomaže u njihovom zajedničkom izazovu: komuniciranju svog bogatog iskustva i kompleksnih ideja na efektan način različitim publikama.

Anja Radoičić Vučićević,
Vlasnica i savetnica, Aurinko
O predavaču

Nakon završenog Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, radila je kao programerka osam godina. Radeći u timovima shvatila je da više voli da radi sa ljudima nego sa kodom, kao i da više uživa kada se bavi organizacionim sistemima nego softverskim. Zato je 2015. godine upisala edukaciju iz transakcione analize i započela svoj put ka profesiji psihoterapeutkinje.

U početku se fokusirala na rad sa ljudima u poslovnom kontekstu, kao što je preuzimanje liderske pozicije, rad na asertivnosti, uspostavljanje zdravih granica u radnom okruženju. Vremenom je taj rad otvarao neke dublje lične teme.

Paul Bourne,
Umetnički direktor, Menagerie / Predavač, Cambridge Judge Business School
O predavaču

Paul radi u kreativnoj sferi, i to u tri ključna sektora; kao pozorišni reditelj i producent, kao predavač iz domena preduzetništva i kao konsultant u oblasti umetničkih i biznis obuka i upravljanja projektima.

Paul je umetnički direktor Menagerie, pozorišne kompanije sa sedištem u Kembridžu. Bivši je umetnički direktor The Frankfurt Playhouse i Center Stage New York. Tokom proteklih 25 godina režirao je i producirao preko 80 profesionalnih produkcija u 10 različitih zemalja.

U Excutive Education oblasti, njegove ključne oblasti interesovanja i istraživanja su rad sa umetnicima koji istražuju kreativnost na radnom mestu, razmišljanje o preduzetništvu, zajednički rad, uticaj na komunikaciju i transformaciono liderstvo. Njegove usluge kao master coach-a koristili su izvršni direktori i članovi odbora Novartis, Procter & Gamble, Fairtrade i Philip Morris.

Pol takođe predaje Preduzetništvi i kreativnost kao saradnik na CEDAR-u u Kembridžu, na MBA i Executive Education kursevima na Moskovskoj školi menadžmenta i Stokholmskoj školi ekonomije.

Milica Novkov,
Vlasnica i CEO, Tim Centar
O predavaču
Milica Novkov je diplomirani psiholog, direktor i osnivač Tim centra i Rezilienta, sa bogatim petnaestogodišnjim iskustvom u coachingu  i psihoterapiji sa zaposlenima svih nivoa i različitih delatnosti. Kao trener, Milica unapređuje znanja i veštine zaposlenih iz oblasti komunikacije, upravljanja stresom, prezentacijskih veština, timskog rada, radne efikasnosti, motivacije.