Soft Skills Meetup

Creative Tech Serbia 08.12.2022.
Vreme 18 h
Jezik Srpski / Engleski
Lokacija Bitef Teatar
Cena Besplatno

Soft Skills Meetup

U četvrtak, 8. decembra SGA predstavlja još jedan u seriji meetup događaja posvećenih različitim aspektima gejming industrije. Ovoga puta, u fokusu su “meke” veštine, a zainteresovanoj publici će se predstaviti govornici iz Srbije i Velike Britanije koji će se, između ostalog, osvrnuti na značaj mekih veština na poslu, kreiranje inkluzivnog radnog okruženja i različite načine komunikacije u timskom radu saradnje.

“Meke“ veštine su lične karakterne osobine ili kvaliteti koje poseduje svako od nas. Uopšteno govoreći, one obuhvataju naše stavove, navike i načine na koje komuniciramo sa drugim ljudima. One su mnogo manje opipljive od “tvrdih“, odnosno tehničkih veština, i za razliku od njih se ne uče kroz formalne programe obuke. Meke veštine morate sticati, negovati i unapređivati, ali pre svega biti spremni da uložite napor u njihov razvoj. Meke veštine su ključne u svačijem profesionalnom razvoju, i mogu odrediti dosege vašeg profesionalnog razvoja.

SGA već dugo prirema program posvećen mekim veštinama, i sada ga realizuje kroz program Creative Tech Serbia i u partnerstvu sa kompanijama TIM Centar i Rezilient iz Novog Sada. U danima pre ovog otvorenog meetupa, biće održan i Soft Skills Academy program, namenjen zaposlenim i leaderima u creative-tech kompanijama koje su članovi superklastera CTS. 

SGA Soft Skills Meetup očekuje vas u Bitef Tetaru (Skver Mire Trailović 1) u četvrtak, 8. decembra 18 – 20 h, kao događaj koji je otvoren za svu zainteresovanu publiku, uz registraciju

Tada će Zoja Kukić govoriti o inkluziji i diverzitetu na radnom mestu, a imaćemo i jedinstvenu priliku da učestvujemo u intreraktivnom predavanju pozorišnog režisera Paula Bournea koji dolazi sa Cambridge Judge Business School u Velikoj Britaniji, i često koristi pozorišne tehnike u svojim radionicama fokusiranim na veštine komunikacije, kreativno mišljenje i preduzetništvo. Pored svega toga, Milica Novkov će se, ispred novosadskog TIM Centra, osvrnuti na značaj mekih veština u kolaborativnom radnom okruženju, kakvo je i ono u gejmingu.

TIM Centar je konsultantska kuća za ljudske resurse, koja u svom sastavu ima 15 stalnih konsultanata, specijalizovanih za pojedine HR oblasti. Sa pružanjem psihološke podrške zaposlenima TIM Centar je počeo još 2011. godine. Od tada, svake godine dodatno razvijaju naš program, a Rezilient je rezultat njihovog višegodišnjeg iskustva u podršci kompanijama i zaposlenima da budu otporniji na stres i zadovoljniji svojim poslom i životom.

Ovu aktivnost lansira superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde.

Paul Bourne,
Umetnički direktor, Menagerie / Predavač, Cambridge Judge Business School
O predavaču

Paul radi u kreativnoj sferi, i to u tri ključna sektora; kao pozorišni reditelj i producent, kao predavač iz domena preduzetništva i kao konsultant u oblasti umetničkih i biznis obuka i upravljanja projektima.

Paul je umetnički direktor Menagerie, pozorišne kompanije sa sedištem u Kembridžu. Bivši je umetnički direktor The Frankfurt Playhouse i Center Stage New York. Tokom proteklih 25 godina režirao je i producirao preko 80 profesionalnih produkcija u 10 različitih zemalja.

U Excutive Education oblasti, njegove ključne oblasti interesovanja i istraživanja su rad sa umetnicima koji istražuju kreativnost na radnom mestu, razmišljanje o preduzetništvu, zajednički rad, uticaj na komunikaciju i transformaciono liderstvo. Njegove usluge kao master coach-a koristili su izvršni direktori i članovi odbora Novartis, Procter & Gamble, Fairtrade i Philip Morris.

Pol takođe predaje Preduzetništvi i kreativnost kao saradnik na CEDAR-u u Kembridžu, na MBA i Executive Education kursevima na Moskovskoj školi menadžmenta i Stokholmskoj školi ekonomije.

Zoja Kukić,
Signet World / SEE ICT / She Rocks Global
O predavaču

Kada u Srbiji pomenete startup jedno, od prva tri imena koja će vam pasti na pamet sigurno je Zoja Kukić. Zoja je jedan od aktivnih učesnika i aktera kreiranja startup ekosistema u Srbiji, i verovatno jedan od najvećih poznavalaca ove tematike, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Jedan je od osnivača StartIt-a, učestvovala je u osnivanju organizacije Inicijativa digitalna Srbija i bila njen programski direktor za startup ekosistem. Danas se bavi digitalnom transformacijom kompanija, ali je i domaćin jednog podcasta, She Rocks Global. Zoja je veoma posvećena zajednici, proaktivna i uvek spremna da pomogne.

Milica Novkov,
Vlasnica i CEO, Tim Centar
O predavaču
Milica Novkov je diplomirani psiholog, direktor i osnivač Tim centra i Rezilienta, sa bogatim petnaestogodišnjim iskustvom u coachingu  i psihoterapiji sa zaposlenima svih nivoa i različitih delatnosti. Kao trener, Milica unapređuje znanja i veštine zaposlenih iz oblasti komunikacije, upravljanja stresom, prezentacijskih veština, timskog rada, radne efikasnosti, motivacije.