Pozivamo Vas na “Intro to Game Industry” Meetup u Novom Pazaru!

Playing Narratives 12.07.2024.
Vreme 18h
Jezik Srpski
Lokacija Novi Pazar
Cena Besplatno

Pozivamo Vas na “Intro to Game Industry” Meetup u Novom Pazaru!

SGA nije tu samo za gejming kompanije; mi smo tu za zajednicu, razvoj kreativnosti i šansi da za sve mlade ljude koji su zainteresovani za gejming industriju. Ovo je vaša šansa da se upoznate sa svetom video igara, da naučite, povežete se i možda čak  i dobijete ideju da pokrenete nešto novo. Bilo da ste veteran industrije ili tek počinjete, ovde ima mesta za sve!

Takođe, ovo je i prilika da se upoznate sa programima koje SGA sprovodi a kroz njih će vas voditi Nenad Jovanovski i imaćete priliku da čujete o programu Playing Narratives projektu kroz koji se mladi kreativci upoznaju sa procesom rada na razvoju narativnih igara sa društveno-angažovanom dimenzijom kao i o Shift2Games platformi koja je namenjena za lakše informisanje o karijeri u gejming industriji, prilikama za razvoj kao i iskustvima profesionalca koji su se prekvalifikovalu u gejimng industriju. 

Novi Pazar native, Ramiz Trtovac na ovom meetup-u imaće to zadovoljstvo da vas uvede u svet gejming industrije, i pruži vam informacije o tome: 

  • Kako se konkurencija i broj igrača odražava na gejming scenu
  • Uloga različitih platformi kao što su PC, konzole i mobilni uređaji u pristupu igrama
  • Razvoj novih tehnologija poput virtualne stvarnosti i cloud gaminga
  • Metode marketinga u gejmingu koje uključuju influensere, društvene medije i događaje
  • Uloga publishinga u razvoju, distribuciji i promociji igara
  • Različite motivacije igrača i kako one utiču na dizajn igara
  • Uticaj gejming kulture na društvo, uključujući eSports i narativne elemente igar

Događaj je otvoren za sve zainteresovane, bez obzira na prethodno iskustvo ili znanje.

Ne propustite priliku da zaronite u dinamičan svet video igara i saznate kako možete postati deo ove brzorastuće industrije!

 

Ove godine program ne bi bio moguć bez podrške projekta RECONOMY*, kao i posvećenih partnera iz industrije – kompanija 3Lateral kao deo Epic Games i programskog partnera Centar za promociju nauke (CPN). Pored njih, u projektu učestvuju i Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji, kao i Vidikovac Beograđanka.

*RECONOMY je regionalni inkluzivni i zeleni program ekonomskog razvoja Švedske razvojne agencije Sida, koji sprovodi HELVETAS Swiss Intercooperation, u saradnji sa organizacijom Help – Hilfe zir Selbsthilfe e.V i ostalim partnerima u zemljama Zapadnog Balkana i Istočnog Partnerstva.

Ramiz Trtovac,
Head of UA, Game Biz Consulting
O predavaču

Pridružio se industriji marketing performansi pre devet godina i imao je priliku da radim sa klijentima kao što su Nestle, Unilever, Actavis, itd. Nakon toga, pridružio se industriji mobilnih igara u kompaniji Two Desperados gde je imao priliku da upravljam multimilionskim budžetskim kampanjama na najvećim UA mrežama kao što su Google, Facebook, Applovin, ironSource, Moloco, itd. U tih 5 godina, postigao je profitabilnu skalu za obe igre, postavši lider kategorije Marble Shooter, uspešno otvorivši APAC tržište, i razvoj strategije mekog lansiranja za novu igru u novom žanru. U julu 2023. pridružio se GameBiz Consalting timu da bi pomogao gejming studijima sa svim izazovima oko UA-a.

Nenad Jovanovski,
Project Manager, SGA
O predavaču

Nenad Jovanovski, projekni menadžer u SGA. Iako po formalnom obrazovanju povezan sa poljoprivredom, ušao je u svet IT-a kroz rad u Startitu. Neformalno obrazovanje je stekao radom u Savezu izviđača Srbije gde je kreirao i vodio projekte. Tu je razvio veštine koje je usavršavao kroz profesionalne angažmane i u SGA bavi se projektnim menadžmentom. Pored toga imao je priliku da se bavi razvojem partnerstava za evropski region, kao i da radi i volontira u Nemačkoj i Južnoj Koreji. Ljubav prema prirodi je pretočio u startap Bifrost koji razvija biorazgradivu zamenu za plastiku i koji mu pored izviđača upotpunjuje slobodno vreme.

Šemsudin Plojović,
Koordinator, Regionalni inovacioni strartap centar Novi Pazar
O predavaču

Prof. dr Šemsudin Plojović već 19 godina aktivno učestvuje u nastavi na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu. Aktivan je član šire društvene zajednice, gde treba istaći poziciju osnivača Centra NIT Novi Pazar, kao i poziciju koordinatora Regionalnog inovacionog strartap centra Novi Pazar, koji su zajedničkim aktivnostima probudili IT scenu u Novom Pazaru i uključili veoma veliki broj mladih ljudi u industriju inovacija i primene IT u različitim industrijama.