Panel – How we made it in games

SGA Empowers 24.03.2022.
Vreme 18:00
Jezik Engleski
Lokacija Nova Iskra Dorćol
Cena Besplatno

Panel – How we made it in games

Prema zvaničnom godišnjem izveštaju EGDF (European Game Developers Federation), Srbija je prva evropska zemlja kada je u pitanju zapošljavanje ženskih talenata u industriji igara, sa 30% pozicija na kojima su žene, dok je globalni prosek i dalje oko 18%. Ipak, mesta za napredak uvek ima. Želimo da vidimo još više devojaka i žena koje su inspirisane da se pridruže najbrže rastućoj tehnološkoj i kreativnoj industriji na svetu.

Inkluzivnost, diverzitet i jaka reprezentacija korisni su ne samo na nivou timske kulture, već i razvoja ekosistema i plasiranja dobro osmišljenih proizvoda konkurentnih na globalnom tržištu, kojima će se gejmeri i gejmerke vraćati i koje će voleti. 

Ovo je dijalog koji želimo da vodimo zajedno, sa svim članovima domaćeg gejming ekosistema i zato vas pozivamo na ovaj panel koji posvećujemo baš ovim temama. 

 

Panel sesiju moderira predsednica upravnog odbora SGA Marija Ilić, a na razgovor smo pozvali: 

  • Ana Uzelac, Co-founder – Bunker VFX
  • Svetlana Spasić , Lead artist – Webelinx Games
  • Dunja Funduk, Brand manager – Playrix RS
  • Milica Todorović, Associate producer – Ubisoft, Women in Games
  • Johanna Nyllander, Head of Policy and Analytics – Swedish Gaming Industry

 

Publika će imati priliku da direktno postavlja pitanja. Cilj ovog panela je da edukuje prisutne o trenutnom stanju u industriji video igara, da inspiriše ih kroz pozitivnu reprezentaciju i da im da početne informacije o tome kako da uđu u industriju. Ohrabrujemo neformalan i prijatan razgovor. Nakon panela družićemo se uz piće u upoznavanje. 

Molimo vas da svoj dolazak potvrdite ispunjavanjem ove kratke forme.

Ovaj panel organizuje SGA (Serbian Games Association) u okviru celodnevnog događaja SGA Empowers, uz pokroviteljstvo Ambasadom Švedske u Beogradu i Swedish Institute.

Marija Ilić,
SGA, predsednica UO
O predavaču

Marija Ilić je predsednica Upravnog odbora SGA, neprofitne, nevladine organizacije, sa ciljem da podrži rast sektora video igara u Srbiji. Kao suosnivačica gejming studija, nošenje mnogo različitih šešira tokom 15+ godina duge karijere dalo joj je široko iskustvo i stručnost kako u kreativnim tako i u liderskim ulogama.

Johanna Nylander,
Head of Policy and Analytics, Swedish Game Industry
O predavaču

Johana vodi tim za analitiku u Švedskoj asocijaciji industrije video igara. Poseduje iskustvo u mobilnim igrama, a radi i kao kolumnista. Radi sa podacima kako bi poboljšala javno znanje o video igrama i stvorila bolji okvir za sve u gejming industtriji.

Dunja Funduk,
Brand Manager, Playrix RS
O predavaču

Dunja je magistarka komunikologije, a njen posao iz snova išao je od novinarstva do marketinga tokom proteklih sedam godina. Brend marketing je njeno zanimanje poslednje četiri godine, a poslednje dve je bila koncentrisana na brendiranje poslodavaca. U Playrix RS, ona je fokusirana na izgradnju pouzdanog glasa brenda, kako interno tako i eksterno. Kampanje na društvenim mrežama su njena jaka strana, a komunikacije bilo koje vrste su njena strast.