Game Art @ Sarajevo

SGA General 16.05.2024.
Vreme 18h
Jezik BHS
Lokacija Tershouse
Cena Besplatno

Game Art @ Sarajevo

"Kako je dobra grafika!" mora da je rečenica koju gejmeri i gejmerke najčešće izgovaraju. Kad kažemo grafika mislimo na sve što se u igri vidi, a na tome rade Game Art departmani i timovi. Ovaj mitap posvećujemo baš tim temama.

Posle fenomenalnog druženja u Sarajevu vraćamo se ponovo! SGA još jednom ide na turneju po regionu gde u saradnji sa kompanijom Mad Head Games predstavljamo mitap posvećen game art-u. U srcu Sarajeva pričamo o raznovrsnosti ovog kreativnog i ispunjavajućeg posla, bez obzira na to da li vas privlači AAA/AA, indie ili samostalni rad. Ovaj događaj iskoristićemo da podelimo informacije o Playing Narratives projektu*** kroz koji se mladi upoznaju sa gejmingom. 

 

Na ovom mitapu imaćete prilike da čujete: 

  • Playing Narratives i Shift2Games – Kako ući u gejming industriju? Lakše danas nego ranije, uz pomoć regionalnih programa i sajtova. Sve o tome i kako naći pomoć, na početku mitapa.
  • Od koncepta do realizacije – Kako koncept art utiče na gejm dizajn? U dizajnu AA i AAA naslova gejm artisti moraju da paze na mnogo varijabli. Iako često smešteni u fantastičnim svetovima, karakteri moraju da se ponašaju po nekim ustaljenim zakonitostima i logici koju su napravili kreatori igre. Videćemo kako se to sve uklapa kroz predavanje Denisa Silajdžića iz sarajevskog studija kompanije Mad Head Games, koja stoji iza desetine uspešnih naslova. 
  • Misterije Tech Art-a: Moderni jednorozi gejming sveta Pokušaćemo da odgovorimo na pitanje šta je Tech art? Koje oblasti, alate i skilove obuhvata? Izazovi sa kojima se Tech Artist-i susreću kao i kako prići bliže jednoj od najtraženijih pozicija u industriji. Prezentaciju drži Stefan Cekić iz kompanije Wargaming Beograd.
  • Animacija u Game produkciji – Govorićemo o o problemima , preprekama, kako ih rešiti i kako doći do finalnog proizvoda, finalne animacije u produkciji igre. Spomenućemo alate i softvere. Takođe, kako se prilagoditi industriji kao animator i odakle crpeti znanje i inspiraciju. Ponešto i o specijalnim efektima i malo o upotrebi programskih jezika unutar animacije. O svemu tome govori Nikola Đukić, Motion Designer iz kompanije Playstudios Europe 

Ulaz na mitap je besplatan za sve, a pozivamo vas da obavezno ostanete sa nama nakon predavanja da se upoznamo uz piće i produžimo razgovor o našoj omiljenoj temi, a to su video igre. Vidimo se u prostoru Tershouse. Oni su sada na novoj adresi, pa se vidimo u Kolodvorskoj 12!

 

*** Ove godine program ne bi bio moguć bez podrške projekta RECONOMY*, kao i posvećenih partnera iz industrije – kompanija 3Lateral kao deo Epic Games i programskog partnera Centar za promociju nauke (CPN). Pored njih, u projektu učestvuju i Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji, kao i EU Infocentar.

*RECONOMY je regionalni inkluzivni i zeleni program ekonomskog razvoja Švedske razvojne agencije Sida, koji sprovodi HELVETAS Swiss Intercooperation, u saradnji sa organizacijom Help – Hilfe zir Selbsthilfe e.V i ostalim partnerima u zemljama Zapadnog Balkana i Istočnog Partnerstva.

Denis Silajdžić,
Game Designer, Mad Head Games
O predavaču

Denis je svoju karijeru u razvoju igara započeo kao QA tester. Pronalaženje i pomaganje u rešavanju problema bilo je korisno iskustvo i pružilo mu je znanje iza scene o tome šta je zaista potrebno za pravljenje jedne video igre. U protekle četiri godine testirao je svoje veštine kao gejm dizajner, a trenutno radi u Mad Head Games-u, gde je prvenstveno fokusiran na dizajn neprijatelja.

Stefan Cekić,
Tech Artist, Wargaming
O predavaču

Softverski inženjer koji je nakon vise godina rada u oblasti programiranja ponovo otkrio strast ka vizualnim umetnostima iz detinjstva i nasao svoju zlatnu sredinu u Tech Artu. Nakon kursa u Crater Centru za Unreal Engine, njegov put ga je doveo do Playing Narratives programa, koji mu je otvorio vrata za karijeru u Wargaming-u kao Tech Artist za AAA MMO World of Warships. Ali njegov život nije samo digitalan. Kao strastveni penjač i avanturista, pronalazi ravnotežu, kao i inspiraciju, između digitalnog sveta racunara i analogne prirode.

Nikola Đukić,
Motion Designer, Playstudios Europe
O predavaču

Nikola ima 15+ godina iskustva u kreativnim industrijama kao motion dizajner i animator. Pre nego što se pridružio Playstudios Europe timu, radio je za velike kompanije uključujući Microsoft, Dell, Hyundai, Valvoline, AstraZeneca, kao i za nekoliko studija za razvoj igara i filmskih studija.