Uvod u svet video igara za srednjoškolke

SGA Empowers 09.03.2023.
Vreme 17:00
Jezik Srpski
Lokacija Nordeus
Cena Besplatno

Uvod u svet video igara za srednjoškolke

Ideš u srednju školu? Bilo koji razred, bilo koja škola, bilo koji smer. Obožavaš video igre i uvek si se pitala kako se one prave i da li ti možeš biti deo toga? Ili voliš da ih igraš, ali ti nikada nije ni palo na pamet da možeš i da ih praviš?! Devojke iz naše gejming industrije su tu da te podrže.

SGA u partnerstvu sa Nordeus fondacijom organizuje druženje stručnjakinja iz gejming industrije sa srednjoškolkama, u Nordeusu kao deo SGA Empowers inicijative.

Svako od nas ima neki talenat ili interesovanje: crtanje, pisanje, muziku, matematiku, programiranje, organizaciju, podršku ljudima… Gejming industrija i pravljenje igara ti zasigurno mogu dati prostor da ih istražiš i iskažeš. Nijedan posao nije rezervisan samo za muškarce ili za žene, već za one koji ga žele i umeju da ga obavljaju. 

Pomoći ćemo ti da razumeš perspektivu jedne od najvećih i najkreativnijih industrija na svetu, kao i koje sve karijere u okviru nje postoje. Kroz predstavljanje ključnih disciplina u gejmingu – produkciju, gejm dizajn, art, development i marketingrazumećeš i osnove procesa razvoja igara. 

Devojke koje rade u nekim od najuspešnijih gejming kompanija, kao što su Nordeus, Mad Head Games, Ubisoft, Two Desperados i 3Lateral, podeliće svoja iskustva kroz seriju kratkih predavanja i biće tu da odgovore na tvoja vaša pitanja i dileme. Nakon toga, pozivamo te da ostaneš na druženju tokom koga možeš da se upoznaš sa njima, ali i sa ostalim devojkama koja dele slična interesovanja kao i ti. 

KAKO ĆE IZGLEDATI OKUPLJANJE

Uvod i moderacija:
Marija Beslać, direktorka za komunikacije i partnerstva, Nordeus fondacija

O gejming industriji u svetu i Srbiji:
Kristina Janković Obućina, izvršna menadžerka, Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA)

O procesu razvoja igre:

  • Marina Todić, Game Producer, Nordeus 
  • Jelena Stojšin, Assistant Game Director, Mad Head Games
  • Marija Josifović, Level Artist, Ubisoft
  • Katarina Dimić, Game Developer, Nordeus
  • Lana Čubrić, Head of Marketing, Two Desperados
  • Milica Lazor, Research Engineer, 3Lateral

ŠTA JE JOŠ VAŽNO DA ZNAŠ

Pišemo opravdanje za direktore i razredne starešine!
Predavanja su za vreme škole, ako si druga smena, rado ćemo ti napisati opravdanje. Čvrsto verujemo da će vreme provedeno na našem događaju da ti donese mnogo korisnog iskustva i bude tek prvi korak u tvom istraživanju razvoja video igara.

Prijave su otvorene do popunjavanja mesta ili najkasnije do 6.3.2023.
Prijavi se ispunjavanjem ove kratke forme. Prijave zatvaramo u ponedeljak 6.3.2023. Ne brini, dobićeš podsetnik za događaj putem mejla, ali nas prati i na društvenim mrežama – SGA i Nordeus Fondacija.

Potrebna ti je saglasnost roditelja.
Ako se prijaviš i imaš manje od 18 godina, neophodno je da sa sobom poneseš saglasnost jednog od roditelja ili staratelja da možeš da učestvuješ, kao i da možemo da pravimo i koristimo tvoje fotografije/snimak nakon događaja. Formular za saglasnost preuzmi ovde.

Gde se dešava događaj?
Nordeus, Milutina Milankovića 11, Novi Beograd

Više o SGA Empowers događaju pronađi ovde.

***

Ova aktivnost je deo SGA Empowers dana koji je omogućila kompanija 3Lateral kao deo Epic Games, kao i superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde.

Marija Beslać,
Direktorka za komunikacije i partnerstva, Nordeus fondacija
O predavaču

Marija je u Nordeusu osam godina i od samog starta je posvećena tome kako Nordeus komunicira interno i eksterno i razvoju Nordeus brenda. Posebno mesto u njenom srcu, za šta se i opredelila radom u Nordeus fondaciji, zauzima podrška obrazovanju dece i mladih u Srbiji. Čvrsto veruje da je obrazovanje osnova nezavisnosti i slobode, što je za žene naročito važno.

Marina Todić,
Game Producer, Nordeus
O predavaču

Marina u Nordeusu radi proteklih 11 godina. Prve 4 godine, radila je kao QA inženjerka, nakon čega je preusmerila fokus ka organizovanju i vođenju tima i svoju karijeru nastavila u agilnim menadžerskim rolama. Poslednje 4 godine radi na poziciji producenta za razvoj igara gde su joj glavne odgovornosti kreiranje plana projekta i organizovanje i vođenje tima u isporuci tog plana kvalitetno i na vreme.

Jelena Stojšin,
Assistant Game Director, Mad Head Games
O predavaču

Jelena je u gejming svet zakoračila pre 11 godina radeći na indie projektu sa grupom prijatelja, u okviru koga je imala priliku da prođe kroz sve segmente procesa kreiranja video igre. Već četiri godine deo je Mad Head Games UI/UX dizajn tima, a trenutno radi na poziciji Assistant Game Director, zadužena pre svega za UX segment u video grama.

Marija Josifović,
Level Artist, Ubisoft
O predavaču

Marija je započela svoju karijeru kao arhitekta, a svoje bogato iskustvo stekla radeći u art timovima nekoliko domaćih gejming kompanija. Već tri godine je u beogradskom Ubisoftu gde radi kao Level Artist. Oblasti u kojima trenutno radi uključuju 3D modelovanje, teksturisanje, materijalizaciju i formiranje okruženja u gejm endžinu.

Katarina Dimić,
Game Developer, Nordeus
O predavaču

Katarina je u IT industriju ušla direktno sa Elektrotehničkog fakulteta pre 5 godina, a 2021. godine odlučila je da se okuša u gejming industriji i našla savršenu poziciju za sebe u Nordeusu. Kao Game Developer svakodnevno uživa u poslu u kome može da se bavi i inženjeringom ali i kreativom, radeći na igri koju igraju milioni ljudi širom sveta.

Lana Čubrić,
Head of Marketing, Two Desperados
O predavaču

Lana je pre više od 8 godina započela svoju marketinšku karijeru, a već 6 godina je deo gejming industrije. Kako njena ljubav prema igrama počinje još od detinjstva, od samostalnog krekovanja diskova za igre do Sega mega hitova, karijeru u gejming industriji smatra ostvarenjem svog sna. U Two Desperados-u  izgradila je Marketing tim i ispratila razvoj jedne igre od ideje do milionskog broja instalacija.

Kristina Janković Obućina,
SGA, Executive Manager
O predavaču

Zadužena za odnose sa članovima, izgradnju ekosistema, naše programe, kao i događaje i inicijative, Kris je tu da umreži relevantne stejkholdere i pruži sve informacije o rastućem gejming ekosistemu Srbije. Sa jakim zaleđem u novinarstvu, komunikacijama, vođenju projekata i desetinama trofeja na PS4 profilu, uvek je raspoložena da priča o gejmingu i pronađe način da podrži mlade kreativce i nove projekte. Sa nama je gotovo od samog osnivanja asocijacije, gde posvećeno radi na razvijanju domaće gejming industrije i vidljivosti naših timova, kompanija i igara lokalno, ali i globalno.

Milica Lazor,
Research Engineer, 3Lateral
O predavaču

Milica je inženjerka za istraživanje i razvoj softvera u 3Lateral-u iz Novog Sada. U poslednje četiri godine, od kako se pridružila timu osmišljava i programira alate visoke tehnologije koji se koriste u razvoju igara širom sveta. Na poslu je najviše motiviše dinamika i eureka momenat kada uspe da reši komplikovan zadatak. Pre nego što je zakoračila u svet gejminga, Milica je završila osnovne i master studije na FTN-u u Novom Sadu, sa akcentom na oblastima kompjuterske vizije i grafike koje su joj i danas uža oblast interesovanja.