06.06.2022.

Vizuelni efekti, animacija i gejm art – novi program Fakulteta dramskih umetnosti

Vizuelni efekti, animacija i gejm art je novi program osnovnih akademskih studija Fakulteta dramskih umetnosti po čijem završetku polaznici stiču zvanje - diplomirani dramski i audiovizuelni umetnik/ca (iz oblasti animacije; vizuelnih efekata ili gejm arta)

Fakultet dramskih umetnosti upisuje do 20 studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija na studijskom programu Vizuelni efekti, animacija i gejm art za školsku 2022/2023. godinu i to: do 6 studenata koji se finansiraju iz budžeta, do 10 studenata koji se sami finansiraju i do 4 studenta uz rad.

Sve neophodne informacije o prijemnom ispitu nalaze se ovde. Ukratko, od kandidata se očekuje da uz prijavu na konkurs pripreme i sledeće obavezne radove:

  • Fotomontaža u Photoshop aplikaciji. Rad treba dostaviti u PSD formatu sa najmanje pet slojeva slike i konačan rezultat u JPG formatu. Tema je po izboru i nije od presudnog značaja, ali kompozicija treba da predstavlja koherentnu realističnu vizuelnu celinu.
  • Storibord u 12 sličica o temi po izboru. Rad treba da ima koherentnu i zaokruženu priču predstavljenu u formi crteža kroz 12 kadrova i predaje u digitalnom JPG formatu. Kvalitet crteža nije od presudnog značaja.
  • Kratak opis ideje za video igru ne dužu od dve A4 stranice. Moguće je priložiti i vizuelni materijal (do tri slike JPG formata) koje dočaravaju ideju igre. Kvalitet priloženog vizuelnog materijala nije od presudnog značaja.

“U toku školovanja studenti će se upoznati sa svim segmentima stvaranja video igara, ovladati čitavim procesom, a imaće i mogućnost da se uz pomoć profesora i eksperata iz privrede usko specijalizuju za oblast koja ih interesuje. Radiće na najsavremenijim radnim stanicama sa RTX grafičkim karticama, a obaveznu praksu će imati u najeminentnijim studijima iz gaming industrije”, dodaje vanredna profesorka, Mina Cvetinović Pavkov.

Konsultacije za sve zainteresovane kandidate će biti održane – 10. juna u 17 časova, u učionici br. 2.

Više informacija o samom programu je dostupno na linku.