26.01.2023.

Najveći svetski game dev događaj – Global Game Jam, na Univerzitetu Metropolitan

Global Game Jam® (GGJ) se i ove godine održava u organizaciji Univerziteta Metropolitan u prostorijama u Nišu i trajaće od 3. februara do 5. februara. 

Svi zainteresovani programeri, ljubitelji igara, jam-ova i hakatona će imati priliku da se oprobaju u izradi video igre na zadatu temu. Tema ostaje u tajnosti do samog početka Global Game Jam-a, kada će biti objavljena u celom svetu, u isto vreme.

Global Game Jam se održava na preko 600 lokacija u više od 100 zemalja širom sveta, a cilj događaja je da okupi sve ljubitelje, sa ili bez developerskog iskustva, kako bi gejming zajednica u Srbiji i svetu nastavila da raste.

Iako možda nemate formiran tim, ali želite da budete deo globalnog gejming događaja, prijavite se i Univerzitet Metropolitan će vam dodeliti tim sa kojim ćete raditi. Svi timovi će imati čak 48h da kreiraju svoju video igru, a nakon isteka vremena, imaće priliku da predstave svoje finalne ideje. 

Tokom trajanja Jam-a prijavljeni će na raspolaganju imati i mentore sa Univerziteta Metropolitan, koji će im pružati pomoć u izradi rešenja, a na samom početku događaja biće održane radionice namenjene takmičarima koji nemaju iskustva u kreiranju video igara.

Prijave su otvorene do 2. februara na linku.