10.06.2022.

Highwater – treća igra koja proširuje Golf Club: Wasteland univerzum

Postapokaliptični svet koji je beogradski Demagog Studio kreirao izgleda lepše nego ikad - dobrodošli u Highwater.

Highwater je 3D avanturistička igra vođena pričom u poplavljenom postapokaliptičnom urbanom okruženju. Usred velike klimatske katastrofe, poplavljeni region Hightower, koji je usred razorne poplave podrugljivo preimenovan u Highwater, postao je neka vrsta bezbedne zone između dva sušna regiona: gotovo globalno opustošene zemlje ratne zone i utvrđenog grada Alphaville, gde ultrabogati žive iza ogromnih zidina.

Stvari na koje nas je Domagog ekipa već navikla poput prominentnih ex-YU spomenika, prepoznatljive brutalističke arhitekture Beograda, kao i originalne muzike emitovane na “radio stanicama”, nisu izostale ni u ovom multimedijalnom naslovu.

Nakon junaka iz Golf Club: Wastland i The Cub naslova o kojima smo već pisali, sada upoznajemo Nikosa, mladića koji je istrajan u nameri da pronađe bolji život (okruženje) za sebe i svoje prijatelje koje će sakupljati usput na svom opasnom putovanju. Prvo moraju stići do regiona Hightower, a zatim i iza neprobojnih granica Alphaville-a, boreći se sa pobunjenicima i kradući hranu usput.

Život na Zemlji postaje neodrživ za ljude i situacija je gora iz dana u dan. Međutim, sve prisutnije glasine da će bogati uskoro biti evakuisani na Mars raketom, prikladno nazvanom “Misija nade”, motivišu naše junake da ne odustanu. Da li će Nikos i njegovi prijatelji uspeti da se na vreme ušunjaju u raketu? Saznaćemo u decembru kada će Highwater naslov biti dostupan, dok je za sada moguće dodati igru na Steam Wishlist.