10.12.2021.

Direktno iz Novog Sada! The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience

Do sada ste sigurno već videli "The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience" ali ono što možda niste znali je da zahvaljujući Epic-ovom 3Lateral timu iz Novog Sada ne možete sa sigurnošću da kažete da li gledate u pravog ili digitalnog Kijanu Rivsa i Keri-En Mos!

Pre nekoliko dana Epic Games je objavio da je The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience dostupan besplatno na  PlayStation 5Xbox Series X/S.

Lana Vahovski potpisuje scenario i režiju a Kijanu Rivs i Keri-En Mos igraju Nea i Triniti i sami sebe. Njihove digitalne dvojnike je kreirao 3Lateral tim, snimivši 3D snimke lica glumaca visoke rezolucije, 4D snimke njihovih nastupa i to sve u novosadskom studiju!

Glavni karakter u ovom iskustvu – IO je MetaHuman, a i predstavljanje digitalnog Nea i Trinity je omogućila MetaHuman tehnologija. Sve ovo pokazuje uzbudljive nove mogućnosti za rad na hiperrealističnim likovima u igri i to na velikoj skali.

Likove i vozila pokreću AI sistemi, a proceduralni sistemi pravljeni u Houdini-ju generišu sam grad. Razvoj ogromnog okruženja olakšan je korišćenjem UE5 World Partition sistema. Kretanje vozila, odeća likova i razaranje arhitekture je simulirano u endžinu korišćenjem UE Chaos physics sistema. Tokom iskustva jurnjave, sudaranje automobila će svaki put biti različito – jer je sudaranje simulirano u realnom vremenu sa Chaos-om.

Ponosni smo što je naš član 3Lateral deo projekta koji je pomerio granice tehnoloških alata na kojima će počivati igre i drugi vizuelni mediji u budućnosti! Više o samom projektu pronađite na Unreal blogu.