FOR THE WIN! – Shift2Games studentski program

Konferencija 26.05.2023.
Vreme 14 - 18 h
Jezik Srpski / Engleski
Lokacija Kolarčev narodni univerzitet
Cena Besplatno

FOR THE WIN! – Shift2Games studentski program

Konferencija For the Win! predstavlja se kao nova tačka susreta evropske gamedev zajednice, a održava se u Beogradu po drugi put, 25. i 26. maja u organizaciji SGA. Povodom pokretanja naše nove onlajn platforme "Shift 2 Games", namenjene upoznavanju sa profesijama u gejming industriji, pripremili smo poseban program za sve studente koji pohađaju smerove i predmete vezane za gejming, ili one koji su za to zainteresovani.

For the Win! je nov i jedinstven događaj u evropskom pejazažu razvoja video igara. Posle bogatog prošlogodišnjeg programa, ovog maja sa ponosom predstavljamo drugo po redu izdanje kao dvodnevno iskustvo! FTW! se pokazao kao osvežavajući prostor za umrežavanje, razmenu znanja i razgovore o budućnosti evropskih zajednica razvoja video igara.

Očekuje se učešće blizu 300 učesnika iz više od 15 zemalja – profesionalaca kompanija i studija, edukatora, predstavnika civilnog sektora, državnih institucija i drugih aktera sektora inovacija i kreativnih industrija. Kao i prošle godine, ovaj profesionalni događaj je besplatan za učesnike, ali i otvoren isključivo po pozivu organizatora ili nekog od partnera.

Izuzetak će biti studenti koji pohađaju nastavu vezanu za domen produkcije video igara u Srbiji, za koje će biti upriličen poseban programski modul u okviru projekta Shift 2 Games u saradnji sa domaćim kompanijama, kao i njihovim fakultetima i višim školama. Dakle, ukoliko ste student ili mladi profesionalac zainteresovan da se uključite u gejming industriju, pozivamo vas da se registrujete za ovaj poseban program na Kolarcu, i ispratite 8 fenomenalnih predavanja naših specijalnih gostiju i iskoristite ovu jedinstvenu priliku!

OVDE POLEDAJTE AGENDU OVOG POSEBNOG PROGRAMA PRIPREMLJENOG ZA VAS! 

Očekuju vas iskustvo i znanje predstavnika kompanija 3Lateral/Epic Games, Two Desperados, Wargaming, MiTale, Nordeus i Mad Head Games.

Ukoliko vaše interesovanje ide i dalje od toga, imate priliku da se posebno prijavite da ispratite keynote program prethodne večeri, u četvrtak 25. maja od 19 h u Bitef Teatru. Svi detalji i zaseban link za registraciju su na linku. Ukoliko ste znatiželjni, pogledajte atmosferu od prošle godine.

Shift 2 Games je sasvim nova onlajn platforma (aktivna od 1. juna!), koja je namenjena srednjoškolcima, studentima, maldim profesionalcima i svima onima koji žele da se profesionalno uključe u gejming. Na njoj ćete moći da nađete sadržaje koji će vam približiti određene profesije u gejmingu, dati savete o tome kako posla u gejmingu ili gde se usavršavati – i još mnogo toga. Ovaj poseban programski “track”na FTW! konferenciji je ujedno i prvi u nizu S2G događaja, koje ćemo od juna redovno organizovati u saradnji sa kompanijama, fakultetima i drugim organizacijama. Naredni vas očekuje već 22. juna, ali o tome više uskoro!

Konferencija FTW! se realizuje uz podršku brojnih partnera, među kojima su kompanije GoogleOutfit73 Lateral/Epic Games i Two Desperados, kao i organizacije kao što su Britanski savetUSAIDSwissEPMEDIA Desk Kreativna EvropaSrbija inoviraICT HubPreduzmi ideju i superklaster Creative Tech Serbia. Glavni medijski partner je Netokracija.

Adam Kovač,
Solutions Specialist, 3Lateral
O predavaču

Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Devetoj gimnaziji u Beogradu, nakon koje je upisao Fakultet organizacionih nauka s idejom da se bavi (operacionim) menadžmentom. Iako su ga tada zanimale optimizacije procesa rada, karijeru je spletom okolnosti počeo u finansijskom konsaltingu u internacionalnoj kompaniji EY. Tamo je pravio analize i izveštaje koji pomažu pri akvizicijama većih kompanija (SBB, Imlek, Knjaz Miloš, Bambi…).

Jedna od njih bila je prekretnica. Radeći na prodaji Epic Games-u je upoznao 3Lateral. Danas upravo u ovoj kompaniji pomaže klijentima da izaberu odgovarajuća tehnološka rešenja, pomaže rast lokalne startap i kreativne zajednice i bavi se marketingom i odnosima s javnošću.

Adam gaji i veliku ljubav prema mentorstvu. Tokom studija i karijere je mentorisao grupno više od 100 studenata Fakulteta organizacionih nauka, a pojedinačno (1 na 1) oko 30 studenata i članova tima.

Đorđe Popović,
Producent, Ubisoft Belgrade
O predavaču

Đorđe je proveo skoro 15 godina u televizijskoj produkciji pre nego što je presao u gejming. Radio je na televiziji, ali i u okviru raznih produkcijskih kuća, stičući iskustvo kroz produkciju najrazličitijih formata u zemlji i inostranstvu. U Srbiju se vracća 2019. godine i trenutno radi u Ubisoftu, na poziciji producenta. Tu je već tri godine, i uživa u svakom trenutku pošto je, po njegovim rečima, konačno ispunio dečački san.

Nikola Damjanov,
Lead Game Artist, Nordeus
O predavaču

Nikola je 3D generalista sa preko 10 godina raznovrsnog iskustva. Započeo je svoje visoko obrazovanje kao inženjer, ali se posle nekoliko godina okrenuo interaktivnim medijima. Njegovi prvi profesionalni koraci su bili pravljenje modela, animacija i VFX-a za muzičke spotove i filmove. Nakon toga, neko vreme se upustio u arhitektonsku i vizuelizaciju proizvoda, ali je onda prešao na grafiku i web dizajn. Većinu vremena paralelno je pravio interaktivne umetničke instalacije, ali je na kraju našao svoje srećno mesto – kao game artist.

Poslednjih osam godina aktivno je unapređivao svoje umetničke veštine, istražujući nove alate i usvajajući ih što je pre moguće. Nordeus mu je pomogao da svoju strast, fokus i širok skup veština usmeri ka poziciji u kojoj je danas. Dosta se brzo kretao kroz kompaniju, i trenutno radi kao vodeći artist u kompaniji. Osim svojih svakodnevnih aktivnosti, brine o široj slici. Zbog toga je takođe u velikoj meri uključen u zapošljavanje, intervjuisanje, mentorstvo i celokupno održavanje kulture kompanije.

Aktivno učestvuje u nekoliko game-art zajednica, piše postove na blogu i generalno voli da podelim sve što zna, ali i očekuje da od svakoga ponešto nauči.

Natasha Skult,
CEO, MiTale
O predavaču

Natasha Skult je izvršna i kreativna direktorka MiTale, kompanije za razvoj igara iz Finske koja se fokusira na iskustva zasnovana na naraciji i gamifikaciju. Aktivan je član finske i međunarodne industrije igara kao predsednik We Love Games i predsedavajući emeritus IGDA. Pored rada u industriji, aktivna je u akademskom istraživanju interaktivnog pripovedanja sa kvantnim računarstvom i predaje kurseve dizajna igara i (digitalne) umetničke produkcije na Univerzitetu u Turkuu.

Dimitrije Cvetković,
Vođa audio odeljenja, Mad Head Games
O predavaču

Dimitrije je dizajner zvuka i kompozitor specijalizovan za proizvodnju zvuka za video igre.

Trenutno je šef audio odeljenja u Mad Head Games, gde nadgleda dizajn zvuka, muziku i produkciju glasa kako bi osigurao da projekti budu osnaženi sadržajem koji odlično zvuči i angažuje igrače.

Ognjen Ilkić,
Lead VFX artist, Mad Head Games
O predavaču

Nakon završetka akademskih studija na smeru Animacija u inženjerstvu, Ognjen nastavlja svoj profesionalni put u svet animacije, modelovanja, filmskih efekata i gejming industrije. Njegovo prvo zaposlenje je bilo u okviru Cutscene sfere gde je imao priliku da usavršava znanje kompozitinga, animacije i filmskih vizuelnih efekata. Kako kaže, svoje slobodno vreme je često znao da posveti učenju Houdini programa, gde je vremenom usavršavao znanje u proceduralnom radu i simulacijama. Svi ovi softveri i različite discipline kojima se bavio su ga inspirisale i dovele do toga da pokuša sve da spoji u jednu profesiju kojoj bi se potpuno posvetio – vizualni efekti u igrama.

Nenad Tešović,
Development Director for World of Tanks, Wargaming
O predavaču

Iskusni menadžer proizvodnje i “lead” programer sa dokazanom istorijom rada u industriji video igara. Prošao je kroz ceo projektni ciklus, od pretprodukcije do perioda nakon objavljivanja – više puta. Menadžer timova koji su uspešno isporučili nekoliko AAA projekata za više platformi (PS4, KSBOKS, PC, Stadia). Visoko tehničko iskustvo koje uključuje 20 godina programiranja u C++. Svakodnevno uključivanje u proces zapošljavanja, organizaciju i realizaciju programa stažiranja i druge aktivnosti vezane za stvaranje i vođenje proizvodnih timova.

Jovana Filipović,
Game Designer, Two Desperados
O predavaču

Jovana je u gejming industrij već 5 godina, a svoju karijeru je započela upravo u kompaniji Two Desperados kao Player Support Intern, dok je kompanija još uvek bila u startup fazi. Kako je kompanija rasla, Jovana je imala priliku da iskusi sve procese i faze razvoja jedne igre, ali i celog tima. Kao Game Designer, radila je na svim igrama koje potpisuje Two Desperados, uključujući i nedavno globalno publikovanu igru Nono Crossing, čiji je ona vision stakeholder. Kad su u pitanju igre, obožava simulacije – od pravljenja zoološkog vrta pa do vožnje autobusa. Za sebe kaže da je profesionalni prokrastinator i da joj je to jedna od bitnijih veština za njen posao i kreativni proces.

Aleksandar Petrović,
Senior Technical Artist, Two Desperados
O predavaču

Aleksandar Petrović Coki je već 6 godina deo Two Desperados tima kao Tech Artist. Voli da kaže da mu je glavni posao održavanje mira i stanja blaženstva između programera i umetnika, programera i dizajnera igara, programera i drugih programera… 😛 On stoji iza NoNo-ovih nestašluka i izgleda, oživljavajući ih kroz animaciju, tehnički dizajn i nešto koda.