Uvod u Unreal Engine za studentkinje

SGA Empowers 09.03.2023.
Vreme 10-13h
Jezik Srpski
Lokacija Univerzitet Metropoliten
Cena Besplatno

Uvod u Unreal Engine za studentkinje

Unreal Engine je postao standard u gejming industriji. Ako jednog dana želiš da radiš na indie ili AAA igrama on je idealna osnova koju će da ceni svaki budući poslodavac. Alat je potpuno besplatan. Na ovoj radionici želimo da ti pružimo dobru osnovu koju posle možeš da nadograđuješ.

Cilj radionice je da zainteresovanim dizajnerkama digitalnih sadržaja, ali i onima koje nemaju mnogo iskustva u 3D programima približi UE5 kao razvojno okruženje za kreiranje brzih prototipa i isprobavanje različitih ideja i scenarija u realnom vremenu. Kroz praktičan rad, polaznice će kreirati osnovni nivo koristeći alate za modelovanje u UE5, teksturisati i osvetliti scenu, kao i razviti jednostavnu logiku kojom će testirati igrivost nivoa.

Radi lakšeg praćenja radionice, očekuje se da kandidati imaju osnovno poznavanje rada sa 3D alatima vezano za geometriju i teksturisanje. 

VAŽNO: Pored 15 mesta ta računarom, ima još 10 dodatnih mesta na kojima možeš da pratiđš radionicu uz svoj laptop ili, prosto, svesku. Prijavi se brzo, očekujemo veliko interesovanje.

Nadamo se da ćeš ovde imati prilike i da upoznaš devojke koje imaju slična interesovanja kao i ti, pa ćeš tako imati i sa kime da nastaviš da učiš, istražuješ i unapređuješ se.

***

Ova aktivnost je deo SGA Empowers dana koji je omogućila kompanija 3Lateral kao deo Epic Games, kao i superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde.

 

Millan Ličina,
Profesor, Univerzitet Metropolitan / Crater Trening Centar
O predavaču

Milan Ličina je vizuelni umetnik, rođen 1990. godine u Beogradu.

U svojoj praksi operiše kroz polja nastajućih tehnologija i iskustvenog dizajna, koristeći presek umetnosti, dizajna i tehnologije kao platformu za kreiranje jedinstvenih narativa, sa širokim iskustvom u novim medijima, računarskoj grafici, kreativnoj industriji, dizajnu događaja i izložbi.

Aktivan je kao predavač na Univerzitetu Metropolitan i u Crater Training Centru, a pored toga sarađuje sa Galerijom12+, Centrom za promociju nauke i mnogim drugim inicijativama.

Jedan je od retkih Unreal Engine Authorized Trainer-a u našoj zemlji.