Hardverska radionica za devojke

SGA Empowers 09.03.2023.
Vreme 11-17h
Jezik Srpski
Lokacija Mejkers Spejs
Cena Besplatno

Hardverska radionica za devojke

Želimo da vam otvorimo zanimljiv svet elektronike, arduina i programiranja preko jednostavnih, a cool projekata. Zato smo se udružili sa TInkPunk ekipom i donosimo vam ovu "opipljivu" radionicu.
Tink Punk radionice kreativne elektronike okupljaju devojke iz srednjih škola i sa fakulteta koje imaju malo ili nimalo iskustva u elektronici i programiranju. Pravićemo zabavnu jednostavnu igru.
Ideja je da se devojke okupe u atmosferi koja je inspirativna, u kojoj nema blama i glupih pitanja gde ćete sebi otvoriti novi prostor za izražavnje i istraživanje. U isto vreme pravimo zajednicu u kojoj se povezujete sa svojom ekipom i sa ekipom mentorki i instruktorki koje će vas kasnije podržati i ohrabriti i za fakultet i za vaše prve prakse i posao.
Uz stručno vođenje Katarine Perendić, mejkerke i inženjerke embeded sistema koja vodi makerrobotics školu – napravi malu, analognu igru. Nije potrebno nikakvo predznanje u majstorisanju ili programiranju. Pored nje, dovodimo i jednu devojku koja već dugi niz godina pravi igre u jednoj od naših najvećih gejming kompanija.
Sve informacije i uputstva za prijavu su ovde na linku. Požuri, a mi ti javljamo da li si prošla. Ima samo 15 mesta!
***
Ova aktivnost je deo SGA Empowers dana koji je omogućila kompanija 3Lateral kao deo Epic Games, kao i superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde.
Katarina Kaća Perendić,
Instruktorka, Tink Punk
O predavaču
Po struci je programerka embeded softvera, robotičarka i pasionirana sportistkinja. Sa Tink Punkom sarađuje od samog početka kao instruktorka. Nakon iskustva u kompanijama u Srbiji i Sloveniji osnovala je i vodi Makerrobotics, organizaciju koja edukuje decu i odrasle u elektronici i robotici. Njen najmlađi polaznik ima 6 godina! 2017. godine proglašena za najmlađu ambasadorku jedne od najvećih mejkerskih platformi na svetu (hakster.io). Trener je karatea u klubu Vazduhoplovac, a od skoro i personalni trener. Kroz edukaciju (robotika i sport) smatra da radi na unapredjivanju onih malih ljudi koji će učiniti zajedno sa nama lepši i bolji svet sutra.