DATA PROTECTION [In Gaming]

Creative Tech Serbia 04.04.2023.
Vreme 09.30 - 17.30 h
Jezik Srpski / Engleski
Lokacija Fakultet organizacionih nauka, Beograd
Cena Besplatno

DATA PROTECTION [In Gaming]

U saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka i brojnim partnerima, SGA kroz program Creative Tech Serbia predstavlja jednodnevnu konferenciju posvećenu različitim aspektima zaštite podataka u domenu proizvodnje i korišćenja video igara

Kroz jednu plenarnu sesiju, četiri tematske i jednu radionicu, učesnici će se osvrnuti  na različite aspekte zaštite podataka u okvirima industrije video igara, koja je već nekoliko godina za redom identifikovana kao jedna od najinovatnivnijih i najbrže rastućih grana kreativne i IT industrije u Srbiji. 

Pored Poverenika za zaštitu informacija od javnog značaja, kao i Poverenice za ravnopravnost, pored brojnih učesnika specijalna gošća biće i Leena Kuusniemi, profesorka i konsultantkinja iz Finske sa velikim profesionalnim iskustvom u ovom domenu. Pored nje, u programu će učestvovati predstavnici FON-a, SHARE fondacije i UNICEF-a, kao i domaćih gejming kompanija i regionalnih advokatskih kancelarija.

Jednodnevna konferencija biće održana u utorak, 04. aprila u zgradi FON-a (Jove Ilića 154, Beograd), a namenjena je profesionalcima iz domena gejming industrije, pravnicima, ekspertima, istraživačima, studentima i drugim relevantnim stejkholderima i zainteresovanim pojedincima i organizacijama. Sve zainteresovane pozivamo da se registruju!

Kompletnu agendu konferencije možete pogledati ovde! Na programu će biti više od 20 učesnika i učesnica, dok će finalna agenda sa temama pojedinačnih izlaganja biti objavljena nekoliko dana u susret konferenciji.

Pozdravne govore održaće Milan Martić (dekan Fakulteta organizacionih nauka) i Milan Marinović (Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti), dok će u panelu UNICEF-a učešće uzeti i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. Ispred FON-a, takođe će učestvovati profesori Đorđe Krivokapić, Mladen Čudanov, Slavica Cicvarić Kostić, Jelena Anđelković Labrović, kao i Ivona Živković i Andrea Nikolić, dok će se sa Fakulteta drmaskih umetnosti pridružiti Mirko Stojković. Predstavnici industrije biće Kristina Šarenac i Nikola Vasiljević iz kompanije Mad Head Games, Suzana Rakonjac iz Ubisoft Belgrade, kao i Mina Bogdanović u ime kompanije Peaksel. Pravnu stranu zaštite podataka u gejmingu će sagledavati Sanja Spasenović i Goran Radošević ispred kancelarije Karanović&Partners, kao i Marija Vlajković Zdravković ispred Moravčević Vojnović i Partneri u saradnji sa Schoenher. SHARE Fondaciju predstavljaće Danilo Krivokapić i Jelena Adamović, a UNICEF Vesna Savić Đukić

Pored plenarnog programa, predviđene su i tematske sesije posvećene zaštiti podataka igrača, zatim panel posvećen zaštiti dece koji će voditi UNICEF, ali i sesija namenjena HR sektoru i zaštiti podataka u ovom domenu. Jedna od sesija će pružiti priliku studentima FON-a da se susretnu sa menadžerima HR sektora domaćih gejming kompanija u organizaciji programa FON Board, dok će sa HR menadžere uključene u aktivnosti “peer grupe” koju koordinira SGA biti upriličena radionica sa gošćom iz Finske. 

Su-organizatori ove međunarodne koferencije su Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) i Fakultet organizacionih nauka, u saradnji sa UNICEF-om, advokatskim kancelarijama Karanovic&Partner i Moravčević Vojnović i Partneri u saradnji sa Schoenherr i SHARE fondacijom.

Ovu aktivnost lansira superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde.

Leena Kuusniemi,
Direktorka, ICT Legal Consulting
O predavaču

Leena Kuusniemi je pravnica u domenu tehnologije, i direktorka ICT Legal Consulting-a u Helsinkiju. Radila je u pravnim odeljenjima kompanija Rovio Entertainment (Angry Birds u Finskoj) i Nokie (kao direktorka za IP i pravne poslove, u Helsinkiju, Vankuveu i  Kopenhagenu) podržavajući strateško licenciranje tehnologija, mobilno oglašavanje i globalnu privatnost, bezbednost podataka i regulatorna pitanja.

Leena Kuusniemi je gostujući saradnik u Evropskom centru za privatnost i sajber bezbednost (Univerzitet u Mastrihtu), a redovno drži predavanja na kursevima DPO sertifikacije i naprednih master kurseva. Učestvovala je u nekoliko radnih grupa Evropske komisije o pitanjima privatnosti, prava potrošača i tehnoloških platformi.

Govorila je na IAPP događajima, Privacy Law & Business, Nordic Privacy Arena, Game Law Summit i drugim događajima o licenciranju tehnologije, zaštiti podataka i bezbednosti. Ona ima diplomu sa Univerziteta u Helsinkiju, uz dodatno zvanje u sferi Pravo i informacione tehnologije sa Univerziteta u Stokholmu, a pohađala je i kurs Internet prava na Harvardu 2001. godine.