16.06.2022.

Scorn je dobio datum izlaska

Dugoočekivana horor avantura Scorn beogradskog studija Ebb Software dobila je zvanični datum izlaska. Igra će biti dostupna na Xbox i PC platformama 21. oktobra 2022. godine.

Vest je premijerno objavljena na Xbox + Bethesda Games Showcase-u, a igra će na konzolama biti ekskluzivno izdata na Xbox-u, i to seriji X i S. Takođe, biće dostupna i korisnicima Game Pass-a od prvog dana.

U okviru PC Gaming Show programa, istog dana, prikazan je i prvi Scorn gameplay walkthrogh video sa komentarima, za koje je glas dao niko drugi nego legendarni Doug Bradley. Ovaj kratak video daje više informacija o samoj inspiraciji za igru, kao i onome što igrači mogu da očekuju tokom njihovog puta kroz mračne pejsaže nekadašnje civilizacije.

Scorn je avantura koja igrača baca u napušteni košmarni svet u stanju raspadanja. Okružen neobičnim biomehaničkim napravama, igrača mora da razume logiku sveta i njegovu arhitekturu kako bi napredovao u svom pokušaju da razume gde se nalazi i koja je njegova uloga u grotesknom lavirintu užasa.

Estetika Scorna je pre svega inspirisana radovima H.R. Gigera, kao i radovima poljskog slikara Beksinskog, pored mnogih drugih uticaja iz sveta umetnosti i filozofije. Umetnički izraz kreiranog sveta u igri predstavlja amalgam arhitekture, tehnologije, slikarstva, kao i biologije. Moglo bi se reći da je to spoj gotike i modernih industrijskih elemenata, vrlo često povezanih bizarnim organskim tvorevinama.

Igra se može rezervisati već sada na Steam stranici Scorn-a, kao i na Epic Store-u, a više informacija o samoj igri možete pronaći na zvaničnom sajtu.