Psi iz svemira, kuća na nogama i prdometar: probaj sve igre nastale na Unreal Jam-u

Kristina Janković Obućina,
Izvršna Menadžerka, SGA
08.11.2023.
Ovaj naslov ne može da se izmisli. Sledi par reči o tome zašto je važno da organizujemo Game Jam-ove i lista igara koje su nastale na ovom našem, najdražem (i najvećem) do sada.

Ovogodišnje izdanje Unreal Day konferencije želeli smo da proširimo za Game Jam. Cilj je bio da timovima i pojedincima damo šansu da pokažu šta mogu da smisle, ali i da izvedu, koristeći ovaj alat. Za ovo smo im dali 10 dana potpunog remote rada, što nam je dodatno omogućilo da se timovi prijave iz bilo koje zemlje regiona.

Završili smo sa 30 prijavljenih timova iz sedam zemalja i sve ih spakovali u jedan Discord server zajedno sa četiri mentora. Rezultat toga je gomila kreativnog rada, puno lepe saradnje i međusobne podrške i čak 16 završenih igara na temu “HOME”.

 

 

Top 3 tima po izboru mentora uživo su pitchovali igru pred 300 ljudi, i bilo je strava! Puno aplauza, smeha, malo treme, Bože moj, naravno.

Sve igre su okačene na itch.io, a ovde možete pronaći linkove do svih njih na jednom mestu. Ipak – izdvajamo prva tri mesta.

(Zahvaljujemo se kompanijama Ebb Software, Euclidean Stidios, Mad Head Games i Univerzitet Metropoliten što su nam omogućili Marka, Vanju, Milana i Milana, predivne mentore koji su pomagali gde je trebalo, a najviše ohrabrivali. I na kraju studiju PackDev Interactiv koji je zaista nesebično poklonio pobednicima asete u vrednosti od preko 7.000 eura!)

Far To Home - prvo mesto

Mislim, ne znam kako da objasnim ovu igru a da je SFW 😀 Recimo samo da ste pojeli lošu pljeskavicu, imate ograničeno vreme da stignete do kuće, a na putu vam se ispreči sve živo. Horde generičkih pešaka, gust saobraćaj, semafori, radovi na putu. Cela mapa je pravljena specijalno za igru, a glavna mehanika je – prdometar. I’ll just leave that there. Iza igre je pet drugara iz Banja Luke, koji su se okupili u Kot’o Interactive.

Mobilized Mansion Mayhem - drugo mesto

Kako i počinje njihova prezentacija, svuda pođi, kući dođi. Inspirisani pomerajućim Mijazakijevim zamkom i još nekim kultnim igrama, napravili su četiri bioma gde se vaša kuća bori protiv drugih kuća, osvaja njihove apgrejdove i napreduje dalje. Dinamična, zabavna i zarazna! Iza igre su dva drugara iz Novog Sada, koji su se okupili u tim Utemeljeni.

Dog's Nest - treće mesto

Negde daleko u svemiru pluta šarena, organolika planeta kojom gospodare svemirski psi. Mama-pas ima nestašnu štenad, mora da ih vrati u genzdo i nahrani. Fun fact: i ova igra ima pljeskavicu. Iza igre stoji dovje prijatelja iz Beograda, koji su se okupili u tim FedDark Games.