Živeti proceduralno

Playing Narratives 07.07.2022.
Vreme 17 h
Jezik Engleski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Živeti proceduralno

Vodeći domaći game artist i 3D generalista, gost brojnih prestižnih svetskih konferencija, deli svoje bogato znanje sa učesnicima programa Playing Narratives

Pered kraj prvog dela ovogodišnjeg Playing Narratives programa, pripremili smo pravu poslasticu za polaznike, posebno one koji su naklonjeni vizuelnom razvoju igara.

U goste nam dolazi jedan od najiskusnijih domaćih game artista, i čovek koji nesebično deli svoje bogato znanje iz polja 3D modeliovanja i razvoja arta za video igre.

Preskačući između svog dnevnog posla umetnika igara i noćne smene proceduralnog majstora, Nikola će ispričati kako se proceduralizam polako uvukao u sve njegove tokove rada i načine umetničkog života. Ovo predavanje govor će pokazati njegov način unakrsnog kombinovanja između svog dnevnog posla i ličnih  interesovanja, bez jurenja za savršenstvom već zabavljajući se kroz eksperimente.

Ovaj program namenjen je isključivo učesnicima programa Playing Narratives, i nije otvoren za publiku. Hvala na razumevanju. 

* * *

Program Playing Narrartives: Ideas to games je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda, koji je osnovan 2003. godine povodom 40. godišnjice Jelisejskog sporazuma.. Generalni pokrovitelj je Unreal Engine (odnosno kompanije Epic Games i 3Lateral), dok je istaknuti sponzor kompanija Ubisoft Belgrade. U realizaciju se ove godine uključila i niška kompanija Webelinx Games kao sponzor, dok će dodatnu podršku u realizaciji pružiti i Francuski i Goethe instituti iz celog regiona, kao i SGA kolege iz asocijacija Slovenia GamesMAGDA i RGDA.

 

Nikola Damjanov,
Lead Game Artist, Nordeus
O predavaču

Nikola je 3D generalista sa preko 10 godina raznovrsnog iskustva. Započeo je svoje visoko obrazovanje kao inženjer, ali se posle nekoliko godina okrenuo interaktivnim medijima. Njegovi prvi profesionalni koraci su bili pravljenje modela, animacija i VFX-a za muzičke spotove i filmove. Nakon toga, neko vreme se upustio u arhitektonsku i vizuelizaciju proizvoda, ali je onda prešao na grafiku i web dizajn. Većinu vremena paralelno je pravio interaktivne umetničke instalacije, ali je na kraju našao svoje srećno mesto – kao game artist.

Poslednjih osam godina aktivno je unapređivao svoje umetničke veštine, istražujući nove alate i usvajajući ih što je pre moguće. Nordeus mu je pomogao da svoju strast, fokus i širok skup veština usmeri ka poziciji u kojoj je danas. Dosta se brzo kretao kroz kompaniju, i trenutno radi kao vodeći artist u kompaniji. Osim svojih svakodnevnih aktivnosti, brine o široj slici. Zbog toga je takođe u velikoj meri uključen u zapošljavanje, intervjuisanje, mentorstvo i celokupno održavanje kulture kompanije.

Aktivno učestvuje u nekoliko game-art zajednica, piše postove na blogu i generalno voli da podelim sve što zna, ali i očekuje da od svakoga ponešto nauči.