Tržište video igara i klasifikacija igrača

Playing Narratives 02.06.2022.
Vreme 17 h
Jezik Engleski
Lokacija Zoom
Cena Free

Tržište video igara i klasifikacija igrača

Prošlogodišnji mentor programa Playing Narratives, ove godine se vraća kao gostujući predavač, i učesnicima prenosi uvide u strukturu tržišta video igara, glavne trendove, različite profile igrača i, što je najvažnije - na koji način oni moraju to sve imati u vidu pri konceptualizaciji sopstvenih projekata.

Iako je program Playing Narratives namenjen mladim kreativcima koji ulaze u industriju video igara, s obzirom da će oni raditi na svojim, kolaborativnim konceptima za igre, oni moraju imati uvide u tržišne trendove, žanrsovkse specifičnosti, profile samih igrača i korisnika, marketinške pristupe i brojne druge aspekte produkcije i eksploatacije proizvoda kakva je video igra.

Dušan Žica, kreativni strateg sa bogatim marketing iskustvom, ali i konkretnim projektima u domenu indie ili mobilnih video igara, a skorije i u blockchain/NFT domenu, podeliće sa učesnicima svoje uvide, ali i pružiti im savete za projektni rad u ovom ciklusu s obzirom da je bio glavni mentor za timove tokom premijernog izdanja Playing Narratives 2021. godine.

Ovaj program namenjen je isključivo učesnicima programa Playing Narratives, i nije otvoren za publiku. Hvala na razumevanju. 

* * *

Program Playing Narrartives: Ideas to games je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda, koji je osnovan 2003. godine povodom 40. godišnjice Jelisejskog sporazuma.. Generalni pokrovitelj je Unreal Engine (odnosno kompanije Epic Games i 3Lateral), dok je istaknuti sponzor kompanija Ubisoft Belgrade. U realizaciju se ove godine uključila i niška kompanija Webelinx Games kao sponzor, dok će dodatnu podršku u realizaciji pružiti i Francuski i Goethe instituti iz celog regiona, kao i SGA kolege iz asocijacija Slovenia GamesMAGDA i RGDA.

Dušan Žica,
Narativni dizajner / Kreativni direktor
O predavaču

Dušan Žica je narativni dizajner i transmedijalni pripovedač, posvećen teoriji, dizajnu i naraciji video igara, kao i stonih igara i RPG-ova. Nakon više od decenije provedenih u advertajzing agencijama (BBDO, Ogilvy, Grey, JWT, itd.), gde je radio kao višestruko nagrađivani kopirajter i kreativni direktor, karijeru nastavlja kao kreativni strateg, a kasnije i narativni dizajner/krativni direktor u industriji video igara. Radio je na više indie naslova, i sarađivao sa izdavačima igara kao što su Outfit7 i Nutaku.