SGA Assemble 2023

SGA General 20.09.2023.
Vreme 18 h
Jezik Srpski
Lokacija Novi Sad
Cena Besplatno

SGA Assemble 2023

Godišnje neformalno okupljanje SGA zajednice - članova, partnera i prijatelja - kojim obeležavamo početak sasvim nove programske sezone!

Pored Godišnje skupštine SGA, formalnog i radnog okupljanja članova koje se održava svakog aprila, SGA ASSEMBLE je od 2021. goidine prilika da se obeleži početak nove “školske godine”, i da se u neformalnoj atmosferi i velikom broju – okupe članovi, partneri i prijatelji naše organizacije.

Domaćin skupa ovoga puta je kompanija 3Lateral kao deo Epic Games iz Novog Sada, jedan od osnivača SGA, svima dobro poznati po tehnologiji koju su razvili za kompletnu digitalizaciju ljudskog lika (Metahuman). Kako se SGA trudi da jednako sarađujem sa članovima i zajednicom iz cele Srbije, pa tako redovno organizujemo programe i u Novom Sadu i Nišu, ove godine se susrećemo u jednom od najboljih event prostora u Novom Sadu. 

Prisutnima će se kratko obratiti Adam Kovač, Solution Specialist iz kompanije 3Lateral i Marija Ilić, Predsednica upravnog odbora SGA. Tu će biti i SGA tim na čelu sa Reljom Bobićem (Programski direktor) i Kristinom Janković Obućinom (Izvršna menadžerka), koji će kroz kratko izlaganje pružiti pregled svega onog najbitnijeg što se desilo od prethodnog SGA Assemble okupljanja, ali i što je još važnije – svega  onoga što nas očekuje u narednom periodu, kao i u 2024. godini, od koje imamo “očekivano velika očekivanja”. 

Tokom 2023. godine, SGA je po drugi put organizovao međunarodnu konferenciju FTW!, u pojačanom izdanju, na još više lokacija i sa više programa; po prvi put smo se premijerno našli, zajedno sa 9 domaćih studija, na najvećem gejming sajmu u svetu – Gamescom; pokrenuli smo online platformu i čak TV emisiju Shift2Games; iza nas su i brojne aktivnosti superklastera Creative Tech Serbia, kao što je na primer Upgrade in Progress, poslovno-mentorski program namenjen našim članovima. Već za oktobar uveliko planiramo drugi po redu Unreal Day, dan bogat programom za ljubitelje i korisnike Unreal Engine-a, sada u većem formatu i sa regionalnim fokusom. Sve ostale aktivnosti koje planiramo za ovu “školsku” godinu možete pratiti na sajtu, i na ostalim SGA kanalima tokom narednih meseci.

Ostaje nam samo da kažemo – 2024 – here we come!

Marija Ilić,
SGA, predsednica UO
O predavaču

Marija Ilić je predsednica Upravnog odbora SGA, neprofitne, nevladine organizacije, sa ciljem da podrži rast sektora video igara u Srbiji. Kao suosnivačica gejming studija, nošenje mnogo različitih šešira tokom 15+ godina duge karijere dalo joj je široko iskustvo i stručnost kako u kreativnim tako i u liderskim ulogama.

Adam Kovač,
Solutions Specialist, 3Lateral
O predavaču

Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Devetoj gimnaziji u Beogradu, nakon koje je upisao Fakultet organizacionih nauka s idejom da se bavi (operacionim) menadžmentom. Iako su ga tada zanimale optimizacije procesa rada, karijeru je spletom okolnosti počeo u finansijskom konsaltingu u internacionalnoj kompaniji EY. Tamo je pravio analize i izveštaje koji pomažu pri akvizicijama većih kompanija (SBB, Imlek, Knjaz Miloš, Bambi…).

Jedna od njih bila je prekretnica. Radeći na prodaji Epic Games-u je upoznao 3Lateral. Danas upravo u ovoj kompaniji pomaže klijentima da izaberu odgovarajuća tehnološka rešenja, pomaže rast lokalne startap i kreativne zajednice i bavi se marketingom i odnosima s javnošću.

Adam gaji i veliku ljubav prema mentorstvu. Tokom studija i karijere je mentorisao grupno više od 100 studenata Fakulteta organizacionih nauka, a pojedinačno (1 na 1) oko 30 studenata i članova tima.

Relja Bobić,
Programski direktor, SGA
O predavaču

Još od ranih 2000-ih, Relja Bobić je autor brojnih kulturnih i umetničkih projekata realizovanih u Srbiji, kao i širom Evrope, u SAD i Kanadi. Aktivan je kao nezavisni kustos, menadžer u polju umetnosti i kulturnih događaja, muzički promoter, radijski autor i prevodilac, a inicirao je i učestvovao u stotinama događaja, osnovao četiri međunarodna festivala, koncipirao brojne izložbe, konferencije, publikacije i neformalne edukativne programe.

2012. godine bio je jedan od osnivača kreativnog haba Nova Iskra, a kasnije i European Creative Hubs Network. Najrađe dizajnira fizičke i kognitivne prostore u okviru kojih mladi kreativci mogu da sarađuju i stvaraju na nove načine. Od 2020. godine radi na poziciji programskog direktora SGA (Asocijacija industrije video igara Srbije).

 

Kristina Janković Obućina,
Izvršna direktorka, Srpska asocijacije industrije video igara (SGA)
O predavaču

Kristina već pet godina radi sa domaćim gejming kompanijama i timovima i ima u rukavu sve informacije o industriji. Uvek je raspoložena da priča o gejmingu i pronađe način da podrži mlade kreativce i nove projekte. Sa ponosom radi u SGA na poziciji izvršne menadžerke.