Razgovor sa tri mudraca mobile gejminga

Creative Tech Serbia 13.07.2022.
Vreme 18:00
Jezik Srpski
Lokacija Prostor Miljenko Dereta
Cena Besplatno

Razgovor sa tri mudraca mobile gejminga

Huuuge Games, Rovio, EA games, King, Supercell. Giganti mobilnog gejminga, zar ne? Njihovi zaposleni sigurno imaju gomilu iskustva na uspešnim projektima. Pogotovo ako su na vodećim pozicijama. A šta ako vam kažemo da su trojica seniora iz ovih kompanija iz Srbije?

 

Izuzetno nam je drago da vas pozovemo na druženje sa Stanetom, Aleksandrom i još jednim Aleksandrom. Oni inače žive i rade u Finskoj i Švedskoj i spletom srećnih okolnosti u isto vreme dolaze u Beograd. Stane je trenutno kreativni direktor u kompaniji Northern Stars, Aleksandar je Game Lead u Supercell-u, a drugi Aleksandar tehnički direktor u King-u (detaljnije biografije na dnu strane). Javili su nam se sa predlogom da njihovu posetu iskoristimo, što smo oberučke prihvatili. 

O ČEMU PRIČAMO?
Na ovom nesvakidašnjem druženju, sa njima ćemo pričati o njihovim karijerama, putu od edukacije do lead pozicije, kao i o tome kako je raditi sa velikim timovima na zaista najuspešnijim projektima u proteklih nekoliko godina. Ipak, najveći deo vremena ostavićemo za vaša pitanja. Ovo je jedinstvena prilika da se upoznate sa naša tri mudraca i pitate ih sve što vas zanima o radu na mobilnim igrama, ličnom razvoju, vođenju timova… Šta god vas zanima. Nakon toga računamo na vaše društvo uz ledeno piće i upoznavanje sa kolegama.

Svoja pitanja možete nam poslati i unapred, kada se budete prijavili za događaj na ovom linku. Prisustvo je besplatno, ali vas molimo da pošaljete ovaj zaista kratak RSVP.

ZA KOGA JE DOGAĐAJ?

Zaista za sve koji se bave razvojem igara. Akcenat će svakako biti na mobilnim igrama, ali dobrodošli su i gejm dizajneri i dizajnerke, artisti, programeri i programerke, stručnjaci za monetizaciju. Verujemo da gosti ovog kalibra nešto korisno mogu da kažu svakome od vas.


***

Kako su naši gosti iz finske i švedske industrije, sa kojima smo već izgradili lepe odnose i sarađivali na nekoliko projekata, gosti na događaju će biti i Jovana Krajnović iz Ambasade Finske, kao i Zlatan Milošević, trgovinsko-ekonomski savetnik u Ambasadi Švedske. U uvodnom obraćanju, reći će nam nešto više o važnosti razvijanja odnosa i razmene znanja između naših zemalja.

***

Ovu aktivnost lansira superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd, (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde

Aleksandar Marković,
Game Lead, Supercell
O predavaču

Aleksandar Marković zavšio je diplomske studije na Matematičkom fakultetu, a nakon toga master studije na Fakultetu dramskih umetnosti. Razvojem igara se bavi preko deset godina, kako u startapima i garažnim studijima, tako i u većim studijima kao što su Nordeus, Huuuge Games i Rovio. Trenutno radi kao Game Lead u Supercellu.

Aleksandar Milosavljević,
Technical Director, King
O predavaču

Aleksandar Milosavljević je ljubav prema programiranju otkrio još u danima Komodora 64. Nakon završenog Elektrotehičkog fakulteta oprobao se u različitim pod-disciplinama programiranja: od programiranja enterprise aplikacija, preko umetničkih postavki, web sajtova do Flash igara. Razvojem igara se bavi preko deset godina gde je imao priliku da radi na naslovima kao što su Top Eleven (Nordeus), Heroic (Nordeus), Crash Bandicoot: On the Run! (King). Trenutno radi kao Tehnički direktor u Kingu.

Stanislav Stanković,
Creative Director, Tracktwenty EA
O predavaču

Stanislav Stanković trenutno radi kao kreativni direktor u kompaniji Northern Stars. Pre toga, na istoj poziciji radio je u Tracktwenty EA studiju u Helsinkiju, Finska. Rad u EA je započeo kao Game Designer u 2015. Svoju karijeru u industriji video igara započeo je 2012. kao Game Designer u Rovio studiju u gradu Tampere u Finskoj. Osnovne studije iz računarstva završio je na Elektronskom Fakultetu u Nišu.