Podsticaji za gejming kompanije

SGA General 18.05.2021.
Vreme 17:00
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Podsticaji za gejming kompanije

Predstavljanje raspoloživih olakšica i podsticaja za gejming kompanije u Srbiji

SGA predstavlja program namenjen kompanijama i preduzetnicima aktivnim u domenu domaće gejming industrije. Većina profesionalaca iz domena gejminga koji vode svoje kompanije ili studije u Srbiji susreću se sa različitim izazovima kada su u pitanju zakonski, poreski, administrativni, finansijski i drugi aspekti poslovanja u Srbiji, posebno u industriji koja je globalna i koja se u velikoj meri oslanja na naplate iz inostranstva ili visoko-tehnološke alate za pristup tržištu i potrošačima.

Sa druge strane, tokom poslednjih godina razvijene su i primenjene različite mere podrške ili olakšice koje se možda ne odnose direktno na gejming industriju, ali imaju svoju primenu u domenima podrške startapima, investiranju, osnivanju novih kompanija, zapošljavanju stranaca i različitim drugim aspektima – koji su apsolutno relevantni za gejming kompanije koje posluju na našem tržištu i one ih mogu koristiti. Većina pomenutih mera predstavljena je na sajtu https://inovacije.srbijastvara.rs

Kako neki od članova SGA možda i nemaju informacije o nekim od ovih mogućnosti, ideja je da vas kroz ovaj program upoznamo sa njima, kao i da dobijete priliku da diretkno razgovarate sa predstavnikom Vlade Republike Srbije, kada u direktnom kontaktu možete postavljati pitanja, davati predloge i podeliti vaša iskustva iz poslovanja u ovom sektoru u Srbiji.

Program je otvoren za sve SGA članove!

Nenad Paunović,
Tim za IT i preduzetništvo, Vlada RS
O predavaču

Konsultant za rast poslovanja, trener i menadžer sa preko 20 godina iskustva u različitim srpskim i međunarodnim kompanijama. Poseduje Executive MBA diplomu na Cotrugli Business School i diplomu iz organizacionih nauka na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Nenad je osnivač EDGE -a, kompanije za konsalting i obuku u strateškom rastu. Misija kompanije je bila da pomogne ambicioznim kompanijama u postizanju održivog, profitabilnog rasta pružanjem najsavremenijeg znanja, metodologija i alata. Pružao je jedinstvene programe konsultacija i obuke o strategijama, marketingu, inovacijama, upravljanju i prodaji. Nenad je suosnivač i bio je predsednik Odbora Srpske mreže preduzetnika (SeVeN) koji uspešno organizuje Beogradski venture forum od 2012. Bio je i predsednik Upravnog odbora Alumni kluba Cotrugli. Ranije je Nenad bio glavni operativni direktor prve Beogradske nedelje dizajna 2006. godine i član organizacionih timova BDW -a 2007. i 2013. godine.