Narativni dizajn i dokumentovanje kreativnog procesa

Playing Narratives 29.04.2021.
Vreme 17 h
Jezik Srpski
Lokacija Onlajn
Cena Besplatno

Narativni dizajn i dokumentovanje kreativnog procesa

Na samom početku svog programa, učesnici Playing Narratives projekta učiće o osnovama izgradnje narativa i dokumentovanju kreativnog proces, i to od jednog od najiskusnijih narativnih dizajnera u našoj zemlji!

Šta je zapravo narativni dizajn?

Na kakav se način razlikuje od drugih vidova pisanja i koja su specifična ograničenja sa kojima se narativni dizajneri suočavaju?

Koji su to osnovni koraci u procesu dizajniranja narativa jedne igre i koja je dokumentacija potrebna da se taj proces isprati i poveže sa ostatkom tima?

Da li mašta ima granice, i zašto da?

 

Sve ovo su pitanja na koja ćemo pokušati da nađemo odgovor, zajedno sa 23 učesnika premijernog izdanja programa Playing Narratives, u saradnji sa jednim od vodećih domaćih narativnih dizajnera, koji dolazi iz takođe jedne od vodećih domaćih gejming kompanija – Playrix.rs.

Program Playing Narratives su inicirali i realizuju Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji zajedno sa SGA. Ovaj 8-mesečni program je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.

Mladen Levnaić,
Narativni dizajner
O predavaču

Sa gotovo deceniju rada u gaming industriji i više od trideset objavljenih igara iza sebe, Mladen Levnaić je jedan od najiskusnijih narativnih dizajnera u regionu. Karijeru je započeo na indie projektima, da bi se ubrzo pridružio timu Eipix Entertainmenta i dobio priliku da radi na nekim od najvećih HOPA franšiza na svetu, ali i igrama drugih žanrova – od Sci-Fi avantura kao što su Lightstep Chronicles, pionirskog projekta za Amazon Echo – Path of Discovery: Europa pa sve do popularne narativne igre Lifeline: Whiteout. Po dolasku mobile gaming giganta Playrix u Srbiju, preuzima poziciju senior lead narrative designera i radi na planetarnim hitovima namenjenim milionima igrača.

Bilo kao head departmana u Eipix Entertainmentu ili kao senior lead u Playrix RS – jedan od krucijalnih delova posla kojim se Mladen bavio tokom karijere jeste obučavanje i edukacija drugih narativnih dizajnera. Poslednjih godina, svoje profesionalno iskustvo deli i sa polaznicima Nordeus Huba, kroz programe Booster i  Narrative Boot Camp, a od sada i sa učesnicima programa Playing Narratives pod pokroviteljstvom SGA.

Radio je na igrama kao što su Lifeline: Whiteout, Lifeline: Whiteout 2, Path of Discovery: Europa, Lightstep Chronicles, Going Medieval, Myths Of The World, Dead Reckoning, Hidden Expedition, Final Cut, Off The Record i Dark Parables HOPA serijali.