Napravi eksperimentalnu hardversku igru

Playing Narratives 17.11.2022.
Vreme n/a
Jezik Engleski
Lokacija Galerija Grafički kolektiv
Cena Besplatno

Napravi eksperimentalnu hardversku igru

U okviru velikog finala ovogodišnjeg Playing Narratives programa, kao i pop-up izložbe arthouse igara iz mreže A MAZE. / Berlin, u saradnji sa Nordeus fondacijom organizujemo dve radionice za srednjoškolce, koji će imati priliku da se oprobaju u osmišljavanju alternativnih kontrolera za video igre

U okviru interaktivne izložbe Playing Narratives x A MAZE., koja će biti postavljena u galeriji Grafički kolektiv od 16. do 25. novembra ove godine i predstaviti 12 interaktivnih radova iz arthouse games domena, biće održano nekoliko posebnih događaja, kao što su radionice, predavanja i finalni pitching događaj ovogodišnje Playing Narratives ciklusa.

U saradnji sa Nordeus Fondacijom, SGA, Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji kao inicijatori projekta Playing Narratives koji se realizuje od 2021. godine, upriličiće i dve radionice za srednjoškolce, kroz koje će proći 40 polaznika koji će imati priliku da rade sa Robinom Baumgartenom, istaknutim dizajnerom hardvera i interaktivnim umetnikom.

Polaznivi će imati priliku da naprave svoju prvu eksperimentalnu hardversku igru od nule, bez ikakvog prethodnog znanja!

Dobro upoznajte BBC Micro:bit hardverski sistem, naučite kako da razgovarate sa LED svetlosnim trakama i koristite različite senzore za eksperimentisanje sa neobičnim ulazima i izlazima. Koristićemo čak i prostirku za jogu i olovku kako bi napravili sopstveni senzor za hladni pritisak!

Poznavanje programiranja ili elektronike uopšte nije neophodno. Polaznici moraju poneti samo svoju radoznalost i laptop, a zatim sa sobom i sve ono što su na kraju izgradili.

Radionica nije otvorena za javnost niti za prijavljivanje. Nordeus Fondacije će u direktnoj saradnji sa srednjim školama organizovati dolazak polaznika u dva termina. Hvala na razumevanju. 

***

Kao i prethodne godine, program Playing Narratives je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda, koji je osnovan 2003. godine povodom 40. godišnjice Jelisejskog sporazuma. Generalni pokrovitelj je Unreal Engine (odnosno kompanije Epic Games i 3Lateral), dok je istaknuti sponzor kompanija Ubisoft Belgrade. U realizaciju se ove godine uključila i niška kompanija Webelinx Games kao sponzor, dok će dodatnu podršku u realizaciji pružiti i Francuski i Goethe instituti iz celog regiona. Samu izložbu podržao je i superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira).

Robin Baumgarten,
Eksperimentalni razigrani dizajner hardvera
O predavaču

Robin Baumgarten je programer eksperimentalnih hardverskih igara baziran u Berlinu.

Polazeći od AI i komercijalnih razvojnih igara, sada gradi na razvoju interaktivnih umetničkih instalacija i nagrađivanih eksperimenata koji koriste prilagođene kontrolere za igre, kao što su Line Wobbler i Wobble Garden.