Lead Programer [PC] u gejming industriji

Shift 2 Games 06.04.2021.
Vreme 17:00
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Lead Programer [PC] u gejming industriji

Još jedna epizoda Shift 2 igara je ovde, a ovaj put govorimo o ulozi i odgovornostima glavnog programera

Želiš i ti da budeš deo jedne od najperspektivnijih niša domaće IT i kreativne industrije? Možemo da pomognemo! Platforma SGA poslovi predstavlja serijal Shift 2 Games koji realizuje SGA i naše kompanije-članice. Svakog drugog utorka demistifikovaćemo po jednu zanimljivu profesiju.

?‍? ?️ Sa seniorima iz različitih studija i kompanija pričaćemo:

– o tome kako su počeli da rade u gejmingu
– kakve su veze njihovog dotadašnjeg formalnog i neformalnog obrazovanja sa poslom koji rade – koji su bili najveći izazovi na početku
– kako izgleda jedan radni dan, sa kime se sarađuje i kako.

Nakon razgovora pokazaće nam i koje alate koriste. Publika će kroz Q&A na kraju svake sesije imati priliku da postavi direktna pitanja našim gostima, za sve ono što nismo pokrili razgovorom.

? Teme koje ćemo pokriti:

– Kako izgleda uloga vođe tima?
– Kako teče prikupljanje i definisanje svih zahteva, kako protiču tehničke diskusije, procene završetka taskova, standup-ovi, praćenje progresa i otklanjanje prepreka?
– Kako se uspostavlja i održava saradnja sa ostalim timovima iz – Beograda kao i iz drugih država?
– Kako se razvija tim i regrutuju kandidati?

? Kome bi ovaj razgovor mogao biti zanimljiv:
Ljudima koji dolaze iz drugih industrija, ne isključivo čisto softverske, ali koje koriste programske jezike kao što su C/C#/C++ kao i ljudima iz hardverske i/ili proizvodne industrije gde je zastupljenost ovih programskih jezika na dobrom nivou.
Nenad Baščarević,
Lead Programer, Ubisoft Belgrade
O predavaču
Nenad Baščarević ima 34 godine i 11 godina iskustva u razvoju softvera. Tokom svoje karijere radio je kao inženjer/istraživač robotike na ETF-u, posle čega je u kompaniji Bosch radio kao embedded inženjer, tehnički asistent i savetnik, ali i kao team lead za embedded i mobile programiranje. Svoju karijeru u Ubisoft Belgrade je započeo sredinom 2020. godine, na poziciji Lead programera. Tim koji vodi je zadužen za vidljive aspekte igre (gameplay) i UI. Sebe smatra entuzijastom za košarku, adrenalinski je zavisnik i veliki ljubitelj piva!