Interaktivno pisanje za video igre

SGA General 24.11.2020.
Vreme 14:00
Jezik English
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Interaktivno pisanje za video igre

U okviru ovogodišnjeg programa “Digitalni novembar”, Institut français de Serbie/ Francuski institut u Srbiji i SGA predstavljaju radionicu Emanuela Kornoa posvećenu interaktivnom pisanju za razvoj video igara.

Radionica Interactive writing: designing branching trees, interesting choices, and engaging stories biće fokusirana na metodologiju i teoriju interaktivnog pisanja, odnosno razvoja priče koja je u osnovi bilo koje narativne igre. U prvom delu radionice, učesnici i učesnice će kroz jednostavne vežbe započeti pisanje interaktivne priče, dok će drugi deo biti fokusiran na to kako se koriste konkretni alati za razvoj narativa.

Učesnici i učesnice će biti ohrabreni da integrišu svoje priče u predstavljene alate i puste druge učesnike da ih igraju. Naučiće kako da dizajniraju interaktivni sinopsis i šta čini izbore u igri zanimljivim, nakon čega će integrisati svoje priče u predstavljene alate i pustiti druge učesnike da ih igraju.

Potrebno predznanje: prijavljeni bi trebalo da vole da rade na narativima i da uživaju u pisanju (na engleskom jeziku), a tehničke i programerske veštine za ovu radionicu nisu neophodne.

Svi zainteresovani učesnici moraju se prijaviti putem formulara i to najkasnije do 22. novembra, a dan kasnije će primiti potvrdu o svom učešću (u skladu sa raspoloživim mestima).

Emmanuel Corno,
Narrative designer
O predavaču

Emmanuel Corno je dizajner igara specijalizovan za pripovedanje (storytelling). Kako je pre pisanja igara studirao računarstvo, njegov pristup pripovedanju je uvek mehanički i interaktivan. Po završetku škole posvećene gejmingu i interaktivnoj umetnosti – CNAM-ENJMIN u Bordou – probio se u industriju igara kao dizajner veštačke inteligencije u studiju Amplitude, gde je njegov posao bio da oživi protivnike u igri “Endless Legends“. Godinu dana kasnije, osnovao je svoj studio sa bivšim školskim kolegama kako bi snimio “Event [0]“, naučno-fantastičnu igru u velikoj meri inspirisanu filmovima kao što su Solaris, 2001. ili Moon. Igra je imala i kritički i komercijalni uspeh. Emmanuel je zatim sarađivao sa nekoliko kompanija, dok je paralelno predavao narativni dizajn. Poslednju saradnju imao je sa studijom Accidental Queens na “Alt Frequencies“, mobilnoj igri o vestima (lažnim ili ne) i moći. Trenutno radi kao pisac u studiju Ludogram, specijalizovanom za vizuelne romane.