Grananje narativa

Playing Narratives 14.05.2021.
Vreme 17:30
Jezik English
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Grananje narativa

Predavanje sa zagonetnim francuskim stručnjakom za narative, koji se predstavlja pod pseudonimom FibreTigre!

U okviru programa Playing Narratives, koji se odvija od sredine aprila, dvadesettroje učesnika, ali i šira zajednica, već su imali priliku da isprate zanimljiva predvanja o istoriji igranja i gejming tržištu (Dušan Žica), narativnom dizajnu (Mladen Levnaić) i gejm dizajnu (Norbert Varga – Digital Arrow), a ovom prilikom u saradnji sa renomiranom francuskom školom za interaktivne medije Cnam-ENJMIN, sa ponosom predstavljamo predavanje zapaženog francuskog dizajnera igara koji se predstavlja pod psedonimom FibreTigre.

Predavanje naslovljeno Branching Narratives, namenjeno je mladim piscima ili početnicima u pisanju video igara. Obuhvatiće upotrebu narativnog razgranavanja u stvaranju scenarija, kao i neka „stabla“ i metode za rad u ovom polju.

Program Playing Narratives zajednički su inicirali Francuski institut i Goethe-Institut u Beogradu, u saradnji sa SGA. Projekat je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.

FibreTigre,
Game Designer
O predavaču

FibreTigre je pseudonim francuskog autora koji radi u različitim oblastima, a specijalizovan je za interaktivnu fantastiku. 2014. godine objavio je svoju prvu video igru Out There koju je dizajnirao i napisao, i koja je naišla na značajan uspeh. 2018. godine bio je u žiriju nagrade Ping, i stvorio je i napisao seriju Banlieue et Sortileges sa glumcima Orfeom Campanellom, Laurentom Evuortom, Lionelom Lagetom i Loicom Legendreom. Tokom 2019. godine FibreTigre sarađuje sa savremenim umetnikom Thibaultom Brunetom na video instalaciji Strates in the Points of Viev u Cercle-Cite (Luksemburg). Ponovo sarađuje sa umetnikom na izložbi „Jedna porodica“ u galeriji Missionu Svonsiju. Odgovoran je za etiketu Fiqtion u kompaniji Qualiter, čija je prva audio fantastika Siduri. Kolumnista je podkasta Studio 404 i Trajectoires (iz matematike). Takođe je voditelj i scenarista emisije Game of Roles na JVTV. Takođe je član komisije Fonda za pomoć video igrama Nacionalnog centra za bioskop i animiranu sliku. Ako to nije dovoljno – na Twitteru ga prati preko 50.000 fanova!