GFB – S01E06: Veštine pitching-a i pregovaranja

GFB 19.04.2022.
Vreme 17:00 h
Jezik Engeski / Srpski
Lokacija Nova Iskra Workspace Dorćol
Cena 50 EUR / Članovi besplatno

GFB – S01E06: Veštine pitching-a i pregovaranja

U šestoj, i poslednjoj "epizodi" Game Funding Bootcamp posvećujemo se nekim od ključnih praktičnih i ličnih veština koje su neophodne, ili makar poželjne u procesu obezbeđivanja finansija i rada na poslovnom razvoju vašeg projekta ili kompanije. Ovo izdanje GFB otvoreno je samo za učesnike iz Srbije, koji mogu prisustvovati radionici u Beogradu uživo!

Nakon pet sesija koje su pokrile brojne, različite načine finansiranja projekata u okviru gejming industrije – od publishing-a, preko javnih i EU fondova i crowdfundinga, pa sve do investicija i M&A aranžmana – premijerno izdanje GAME FUNDING BOOTCAMP-a biće zaokruženo sa dve praktične radionice, koje su posvećene veštinama neophodnim za uspešno iniciranje, ugovaranje i pregovaranje poslovnih saradnji generalno, a posebno u okvirivima gejming industrije.

Prva radionica baviće se se prezentacionim, i posebno pitching veštinama, u čemu će učesnicima pomoći veoma iskusni gost iz Slovenije Peter Bruner, sa golemim iskustvom u treningu startapa i mladih preduzetnika za upravo ovakve situacije. Bilo da se radi o pitching događajima ili kratkim susretima na konferencijama, način na koji predstavite svoj projekat je upravo ono što će presuditi u tome da li će on naići na zainteresovanost sagovornika – investitora ili izdavača. SGA je do sada već organizovao jedan online program posvećen ovoj temi, pa ga možete pogledati kao uvod ili dodatak radionici koja vas očekuje u okviru ovog programa.

U okviru ove radionice, učesnici će dobiti i svojevrsni domaći zadatak, i imati priliku da nekoliko dana kasnije (21. aprila) imaju 1-1 sesije sa fasilitatorom iz Slovenije, što je prilika koju svakako treba iskoristiti!

Nakon ove praktične radionice, očekuje vas i još jedna, posvećena pregovaračkim veštinama, a nju će voditi jedan od osnivača SGA, Nikola Čavić koji ima više od 15 godina iskustva rada u domenu poslovnog razvoja kompanija koje rade u domenu industrije video igara. On je upravo osoba čiji je sastavni deo posla da pregovara o detaljima i uslovima poslovnih saradnji, bez obzira da li se radi o nekoj konkretnoj kampanji, ponudi za partnerstvo ili ko-produkciju, prodaji IP-a ili same kompanije. Možete biti sigurni da ćete čuti vredne savete i sugestije bazirane na relevantnom iskustvu iz prve ruke!

Game Funding Bootcamp je nova inicijativa SGA koja ima za cilj da se posveti upravo ovim izazovima, i da kroz niz predavanja i radionica koji će biti realizovani u periodu između januara i aprila 2022. godine timovima i kompanijama iz Srbije, ali i čitavog regiona, predstavi različite potencijalne izvore finansiranja, uz učešće domaćih i internacionalnih eksperata i niza partnerskih organizacija.

KAKO DA SE PRIJAVIM:

Zainteresovani učesnici (predstavnici kompanija, zainteresovani pojedinci i profesionalci) treba da kliknu dugme PRIJAVA na ovoj stranici. Krajnji rok za prijavljivanje je ponedeljak, 18. april do kraja dana. 

PLAĆANJE:

Svi moduli programa su BESPLATNI za sve redovne članove SGA, odnosno one koji plaćaju Start, Pro ili Premium paket članarine (maksimalno dve osobe po timu/kompaniji). Pridruženi članovi SGA (Free članarina) mogu besplatno pohađati 2 od 5 modula po izboru (jedna osoba po timu/kompaniji).

Timovi i kompanije iz zemalja Zapadnog Balkana mogu prijaviti po jednu osobu besplatno, dok se svaka dodatna osoba naplaćuje. Ove stipendije obezbeđuje projekat Reconomy.

Puna cena je 50 EUR po osobi, po modulu. Uplate se mogu vršiti isključivo na osnovu faktura koje SGA izdaje pravnim licima (preduzećima, organizacija,a ili registrovanim preduzetnicima), putem bankovnog transfera.

*      *       * 

Program GFB bio je realizovan kroz šest višečasovnih hibridnih sesija (uživo i onlajn) koje su se organizovale na svake dve nedelje počev od 8. februara 2022.

Game Funding Bootcamp program se realizuje u saradnji sa nizom SGA partnera, među kojima su Help Srbija (u okviru projekta RECONOMY), Švajcarski preduzetnički program, Deloitte Srbija, Karanović&Partners i drugi, kao i brojni članovi SGA koji će podeliti svoja dosadašnja iskustva, i to sa zainteresovanim kreatorima igara iz čitavog regiona.

Peter Bruner,
Poslovni savetnik
O predavaču

Peter je preduzetnik koji je već su-osnovao 3 startupa. Jedan sa uspešnim exitom, jedan neuspešan i sada radi na Ringu koji svaka kućna vrata pretvara u pametna vrata. Tokom godina razvio je posebnu strast prema javnom nastupu. U poslednjih 5 godina osvojio je tri evropske nagrade za najbolji pitch, Najbolji startup godine 2015. u Londonu na eCommerce Expo (poslovni model Vineist), Najbolji startup Co-invest Venture Days u Novoj Gorici (u ime kompanija OOSM net), i Best of VC Pitch u Amsterdamu (OOSM net).

Od 2016. godine svoje znanje počinje da deli sa drugim preduzetnicima u lokalnoj zajednici, a potom i šire među mladim slovenačkim preduzetnicima kao predavač na raznim radionicama i konferencijama, kao i kroz učešće u slovenačkim tehnološkim parkovima i inkubatorima. Bio je konsultant Petrola, najveće naftne kompanije u regionu Balkana koja je investirala u startape. Radi sa Swiss Connect, Seed, Innoenergi, Startupbootcamp, Chicago Vorld, Plavi Ured, Spirit, Deloitte itd.

Trenira kako mlade preduzetnike, početnike tako i iskusne preduzetnike, političare i članove njihovih partija. I on ne samo da trenira, već i uči i dobija energiju od strastvenih ljudi orijentisanih na posao. Uvek ima prostora za napredak i nove kreativne pristupe. Peter je do sada trenirao 300+ preduzetnika.

Nikola Čavić,
Osnivač i CEO, Gamebiz Consulting
O predavaču

Nikola Čavić je osnivač GameBiz konsultantske agencije, specijalizovane za rad sa kompanijama u sektoru industrije video igara. Nikola je takodje jedan od osnivača Asocijacije industrije Video igara Srbije. Pre toga, sedam godina je bio na poziciji direktora razvoja kompanije Nordeus, gde je igrao ključnu ulogu u poslovnom razvoju njihovog najuspesnijeg prozivoda – Top Eleven, kao i u korporativnom razvoju kompanije.

Pre Nordeusa, u CCP Games-u u Rejkjaviku je tokom 5 godina provedenih u kompaniji bio odgovoran za prodaju i globalnu distribuciju igre EVE Online. Nikola ima petnaest godina iskustva u strateškom planiranju, razvoju poslovanja i izdavačkim aktivnostima za mobilne i “core” video igre.