Game Funding Bootcamp

Predavanje 01.02.2022.
Vreme
Jezik English
Lokacija Hybrid
Cena Besplatno za punopravne članove

Game Funding Bootcamp

Jedan od najvećih izazova sa kojima se susreću gejming timovi na samom početku rada na svom projektu, ili pak u trenutku kada je igra spremna za skaliranje i dalji razvoj, je nedostatak finansija. Sa druge strane, postoje veoma različiti modeli i mogućnosti finansiranja gejming projekata. Ipak, gejming timovi koji su na samom početku, pa čak i oni sa malo više iskustva, susreću se sa nizom izazova u ovom procesu.

Game Funding Bootcamp je nova inicijativa SGA koja ima za cilj da se posveti upravo ovim izazovima, i da kroz niz predavanja i radionica koji će biti realizovani u periodu između januara i aprila 2022. godine timovima i kompanijama iz Srbije, ali i čitavog regiona, predstavi različite potencijalne izvore finansiranja, uz učešće domaćih i internacionalnih eksperata i niza partnerskih organizacija. 

FORMAT:

Program će biti realizovan kroz višečasovne hibridne sesije (uživo i onlajn) koje će biti organizovane na svake dve nedelje od 1. februara 2022. Svaka od njih biće posvećena nekom od pomenutih modela finansiranja. 

PREDAVAČI:

Specifičnost programa je učešće predstavnika članova SGA, aktera domaće gejming industrije koji su već imali direktna iskustva sa određenim modelima finansiranja svojih projekata, i izazovima koje oni nose. 

TEME:

Program će se osvrnuti na sve od lokalnih javnih fondova, preko konkretnih instrumenata podrške koje sprovodi Evropska unija u okviru svojih programa poput Creative Europe ili Horizon Europe, crowdfunding platformi ili posebnih prilika specifičnih za gejming industriju (saradnje sa izdavačima ili, na primer, učešće u EPIC MegaGrants programu). Nećemo preskočiti ni saradnje sa poslovnim anđelima ili VC fondovima, ili eventualne akvizicije, i govorićemo o tome kako se za njih najbolje pripremiti. 

KAKO DA SE PRIJAVIM:

Zainteresovani učesnici (predstavnici kompanija, zainteresovani pojedinci i profesionalci) moći će da se prijave za pojedinačne tematske module, ili za praćenje programa u celini. Program je besplatan za punopravne članove SGA. Projekat Reconomy obezbeđuje stipendije za jedan broj timova iz zemalja Zapadnog Balkana za besplatno učešće. Regularna cena po modulu je 50eura.

Pozivamo vas da se prijavite na ovom linku i kažete nam koji od modula su najrelevantiji za vas, a sredinom januara očekujte više detalja o konkretnim datumima i programskim modulima. 

 

Game Funding Bootcamp program se realizuje u saradnji sa nizom SGA partnera, među kojima su Help Srbija (u okviru projekta RECONOMY), Švajcarski preduzetnički program, Deloitte Srbija, Karanović&Partners i drugi, kao i brojni članovi SGA koji će podeliti svoja dosadašnja iskustva, i to sa zainteresovanim kreatorima igara iz čitavog regiona.