Game Designer u gejming industriji

Shift 2 Games 20.04.2021.
Vreme 17:00
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Game Designer u gejming industriji

Platforma SGA Poslovi predstavlja serijal Shift 2 Games koji realizuje SGA i naše kompanije-članice. Svakog drugog utorka demistifikovaćemo po jednu zanimljivu profesiju.
?‍? ?️ Sa seniorima iz različitih studija i kompanija pričaćemo:
– o tome kako su počeli da rade u gejmingu
– kakve su veze njihovog dotadašnjeg formalnog i neformalnog obrazovanja sa poslom koji rade – koji su bili najveći izazovi na početku
– kako izgleda jedan radni dan, sa kime se sarađuje i kako.
Nakon razgovora pokazaće nam i koje alate koriste. Publika će kroz Q&A na kraju svake sesije imati priliku da postavi direktna pitanja našim gostima, za sve ono što nismo pokrili razgovorom.
Norbert Varga je idealan sagovornik za sve koji žele da saznaju kako se postaje (uspešan) Game Designer, što je jedna od trenutno najtraženijih pozicija u gejmingu, a pogodna je za mlade profesionalce iz najrazličitijih sfera.

? Kome bi ovaj razgovor mogao biti zanimljiv:

  • Svima koji dok igraju omiljenje igre razmišljaju o nivoima, mehanikama, razvoju priče, dinamici gejmpleja
  • Kreativcima koji su se u drugim industrijama bavili pisanjem i narativnim tehnikama
  • Juniorima koji se bave programiranjem ili vizuelnim umetnostima, a žele da započnu gejming karijeru
  • Osobama sa razvijenim kritičkim i analitičkim razmišljanjem
Norbert Varga,
Game Director, Digital Arrow
O predavaču
Vodio je neke od značajnijih projekata kao što su InMomentum i AquaNox Deep Descent. Takođe je radio na co-developmentu i outsorucingu za mnoge druge projekte, kao što su art za Moto GP 2013, 2014 i 2015, WRC4, MXvsATV, sinematici i level dizajn za Spellforce, a postaje i ekspert za korišćenje Unreal Engine-a u projektima za game industriju. Pokretanjem studija Digital Arrow 2015. godine u Novom Sadu zajedno sa Ferencom Giricom, koji danas okuplja 30 zaposlenih, dobija viziju za rad na dugoročnim projektima za PC i konzole. Vrednosti koje neguje su kreativnost, pasioniranost u poslu i razmišljanje “izvan kutije’’.