21.10.2021.

Upoznaj gejming kompanije na Sajmu zapošljavanja i praksi u Čačku

Studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i ove godine organizuje Sajam zapošljavanja i praksi koji će se održati u ponedeljak 25. oktobra u prostorijama fakulteta. Bez obzira na mesto održavanja, pozvani su svi studenti iz okoline da se pridruže sajmu i upoznaju sa novim prilikama za karijerni razvoj.

Poseban deo sajma ovog puta rezervisan je za promociju gejming kompanija i čitave domaće gejming industrije. Posetioci će imati priliku da poslušaju predavanje Srpske asocijacije video igara (SGA) i tako se upoznaju sa prilikama u gejmingu, potencijalnim pozicijama koje ih očekuju nakon studija, kao i kako da se na vreme pripreme i rade na sopstvenim projektima. 

Pored toga, štandove će imati neke od najvećih gejming kompanija gde studenti na licu mesta mogu da razgovaraju sa predstavnicima ovih uspešnih studija. 

Prema godišnjem izveštaju SGA, samo ove godine gejming kompanije u Srbiji planiraju da zaposle preko 350 stručnjaka iz najrazličitijih oblasti – od programiranja, do arta, stručnjaka za merketing, monetizaciju, emplojer brending… Trenutno je mogućnost rada na daljinu i od kuće standard u industriji, pa neko iz Čačka ili Niša može očekivati da se zaposli u studijima u Beogradu i Novom Sadu.

Smerovi koji su zastupljeni na FTN Čačak su Informacione tehnologije na osnovnim akadmeskim i osnovnim strukovnim studijama (200 studenata po godini), Grafički dizajn na strukovnim studijama (20-25 po godini), što znači da fakultet trenutno ima preko 2000 upisanih studenata koji imaju priliku da razvijaju karijeru u gejming industriji.

Sajam je besplatan i održava se od 10 časova do 16 časova, a više o FTN Čačak možete pogledati ovde