06.06.2022.

Ubisoft Belgrade najavljuje Game Jam 2022

U subotu, 2. jula 2022. godine, Ubisoft Belgrade organizuje svoj treći Game Jam, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

Takmičenje Ubisoft Belgrade Game Jam počinje u 10 časova pre podne, traje 24 sata i na njemu će timovi nastojati da kreiraju što bolje prototipe igara na zadatu temu. Namenjeno je svim entuzijastima za pravljenje igara koji žele da se oprobaju u izazovu da u 24 časa rada odgovore na temu koja će biti najavljena na samom takmičenju. Poziv je upućen dizajnerima igara, programerima, umetnicima, dizajnerima zvuka, kao i svima koji vole igre i pravljenje video igara. Timovi se mogu prijaviti sa između dva i pet članova.

Tokom događaja biće na raspolaganju iskusni mentori iz Ubisoft Belgrade studija, koji će učesnicima pomagati da prevaziđu sve eventualne izazove na licu mesta. Prijavi svoj tim ovde.

Uslovi za takmičenje

  • Takmičari moraju da imaju navršenih ili preko 18 godina.
  • Na takmičenju ima pravo da učestvuje svaka osoba, srpskog ili stranog državljanstva, sa Statusom poreskog rezidenta u Srbiji (u slučaju državljana druge nacionalnosti, potrebno je dostaviti sertifikat poreskog rezidenta).
  • Timovi mogu imati minimalno dva, a maksimalno pet članova.
  • Može se koristiti bilo koji programski jezik ili game engine.
  • Donosite i koristite sopstvenu opremu.
  • Prijave traju do 23. juna, a svim prijavljenima će do 28. juna biti javljeno da li su pozvani na takmičenje, nakon izvršene selekcije prijava.

Žiri & nagrade

Na kraju događaja, timovi će predstaviti svoje igre, a stručni žiri izabraće tri najbolja tima.

Nagrade za timove:

Prva nagrada: 2.500 EUR

Druga nagrada: 1.500 EUR

Treća nagrada: 1.000 EUR

 

Ubisoft je jedan od najpoznatijih i najuspešnijih svetskih kreatora video igara, sa naslovima kao što su Assassin’s Creed, Prince of Persia, FarCry i drugi, a u Beogradu je prisutan od 2016. godine.