30.03.2022.

SGA objavila program konferencije For the Win!

Skoro 30 predavača i predavačica iz više od 10 zemalja daće svoj doprinos programu premijerne konferencije For the Win!, koja se održava pod sloganom Building Exceptional Game Industry Ecosystems. Oni dolaze iz kompanija kao što su Google, Epic Games, Outfit7, Focus Entertainment, Fingersoft, Reality Games, MMOS i drugih, kao i gejming asocijacija Švedske, Francuske, Italije, Finske i Evropske unije

For the Win! je međunarodni događaj koji okuplja različite aktere i kompanije iz ekosistema video igara, sa idejom da razmene iskustva i dobre prakse, inspirišu kolege i utiču na donosioce odluka, kako bi se omogućio najbolji mogući razvoj domaćeg gejming ekosistema, i ostvarili njegovi puni potencijali.

 

POGLEDAJ AGENDU KONEFERENCIJE

 

Celodnevni program će imati nekoliko segmenata, na čak tri lokacije u Beogradu. Nakon održavanja Godišnje skupštine SGA, stejkholderski modul će okupiti predstavnike evropskih gejmig asocijacija, i predstaviti različite načine sistemske podrške razvoju gejming industrije na nacionalnom i evropskom nivou. Publika će imati prilike da čuje istaknute aktere evropskog gejminga, kao što su Hendrik Lesser (Predsednik Upravnog odbora EGDF), Thalita Malago (Direktorka italijanske asocijacije IIDEA), Per Stromback (Glasnogovornik Swedish Game Industry), David Rabineau (Potpredsednik francuske asocijacije SNJV) i Olli Sinerma iz Business Finland. 

B2B modul programa predstaviće nekoliko zanimljivih tema i studija slučaja: Sanja i Dušan Čežek (Fuch+Dachs) govoriće o razvoju i finansiranju igre Ministry of Broadcast, Yves Le Yaouanq iz Focus Entertainment, drugog po veličini francuskog izdavača će govoriti o PC publishing-u, a Tea Dora i Dejan Zadnikar iz Outfit7 će predstaviti studiju launch-a igre My Talking Angela 2. Prisutnima će se obratiti i Daniel Fischer iz finske kompanije Fingersoft, a program će u Kinoteci zaokružiti Attila Szantner iz švajcarske kompanije MMOS, koja se bavi povezivanjem naučnih istraživanja i multiplayer igara. 

Tokom celog dana, poslastica za sve one koji se bave mobile development-om biće GameCamp Room, sa bogatim programom predavanja i studija slučaja od kompanija kao što su Google, Reality Games, AppsFlyer, kao i domaćih Two Desperados, Nordeus ili GamebizConsulting. Među predavačima su Mariusz Gąsiewski, Alessandro Valentino, Richard Lakučs i Thiago Nam (Google), Filippos Drogitis i Łukasz Baranowski (Reality Games), Mateusz Bocheńczak (AppsFlyer), kao i iz domaćih kompanija Andrej Kugonić, Lana Čubrić i Božo Janković, a teme će uglavnom pokrivati pitanja rasta, user acquisition-a, optimizacija i marketinga. 

Nakon kraćeg predaha, program se nastavlja u Bitef Teatru sa keynote programom, kome će prethoditi premijerno predstavljanje SGA Godišnjeg izveštaja za 2021. godinu. Lokalne trendove nadogradićemo globalnim, kroz predavanje Next Level: Navigating the New Normal in Gaming  Tobiasa Knokea, vođu odeljenja za gejming u Google-u za EMEA region. Nakon toga, publici će se predstaviti Nuša Gantar, senior marketing direktorka u Outfit7, a na samom kraju dobićemo uvide “iz prve ruke“ u proces stvaranja jednog od najzapaženijih skorijih projekata koji briše granice između filmske i umetnosti kreairanja video igara i imerzivnih iskustava, na kojem je radila kompanija iz Srbije. Vladimir Mastilović, potpredsednik za digitalne ljude pri kompaniji Epic Games i osnivač novosadskog 3Lateral-a govoriće o saradnji na holivudskom projektu Matrix Awakens, i granicama između interaktivnog i linearnog sadržaja. 

Nakon ovako inspirativne završnice regularnog dela programa, delegati i gosti konferencije imaće priliku i da upoznaju autentičnu atmosferu beogradske muzičke i “nightlife” scene. SGA je priredio i stranicu na svom sajtu posvećenu konferenciji, a moguće je preuzeti i PDF agende.  

***

Glavni partneri konferencije su projekat Srbija inovira, USAID, ICT Hub, Unreal Engine (Epic Games), Playrix RS, Gamecamp, SwissEP, Francuski institut, Goethe-Institut i Ambasade Švedske i Finske, dok je glavni medijski pokrovitelj Netokracija