16.03.2023.

SGA najavljuje drugo izdanje međunarodne konferencije FOR THE WIN!

Beograd ponovo, na nekoliko dana, postaje jedno od ključnih čvorišta evropske game dev scene, i upoznaje svoju rastuću zajednicu sa kolegama iz šireg regiona, i čitave Evrope - For the Win!

Pod sloganom New Meeting Point of the European Game Dev Community, ove godine održava se novo izdanje konferencije, zakazano za 25. i 26. maj 2023, a koje su kao partneri prepoznale vodeće domaće i svetske kompanije kao što su Google, Epic Games, Two Desperados i 3 Lateral, čiji će predavači govoriti na događaju, ali i brojni drugi partneri. 

Konferencija će okupiti predstavnike velikog broja relevantnih gejming asocijacija, uključujući UKIE, European Game Developers Federation i IGDA, kao i predstavnike iz Finske, Turske, Francuske, Severne Makedonije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Albanije i drugih zemalja.

  • Natasha Skult (Global Chair, IGDA)
  • Jari-Pekka Kaleva (EGDF / Neo Games)
  • Shahneila Saeed (Head of Education, UKIE)
  • Güven Çatak (Bahçeşehir University / BUG Lab)

Oni su među prvim najavljenim govornicima, dok će imena njih još 30 biti objavljeni tokom naredna dva meseca!

Očekuje se učešće blizu 300 učesnika iz više od 15 zemalja – profesionalaca kompanija i studija, edukatora, predstavnika civilnog sektora, državnih institucija i drugih aktera sektora inovacija i kreativnih industrija. Kao i prošle godine, ovaj profesionalni događaj je besplatan za učesnike, ali i otvoren isključivo po pozivu organizatora ili nekog od partnera. 

Izuzetak će biti studenti koji pohađaju nastavu vezanu za domen produkcije video igara u Srbiji, za koje će biti upriličen poseban programski modul u okviru projekta Shift 2 Games u saradnji sa domaćim kompanijama, kao i njihovim fakultetima i višim školama. Za gejming profesionalce, u fokusu će biti programski modul Gamecamp x AppHub koji će predstaviti Google, zatim keynote predavanja, okrugli sto posvećen odnosu obrazovnog sektora i gejminga, kao i brojna iskustva iz razvijenih evropskih ekosistema. Profesionalci koji rade u industriji imaće priliku da tokom događaja zakažu besplatne konsultacije sa ekspertima iz različitih domena koji dolaze iz mreže članova i partnera SGA. 

U aprilu prošle godine, Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) uspela je da realizuje međunarodnu “stakeholder & b2b” konferenciju For the Win!, sa blizu 200 učesnika iz 15 zemalja, i time stavila Beograd i Srbiju na evropsku mapu relevantnih događaja i ekosistema vezanih za industriju video igara. Kroz celodnevni program u Kinoteci, keynote predavanja i prateće programe, profesionalci iz industrije, stejkholderi i drugi partneri imali su prilike da razmene iskustva, a lokalna zajednica da uđe u direktnu interakciju sa liderima evropske industrije, na domaćem terenu. 

Za više detalja o ovogodišnjem programu pratite sajt i druge kanale SGA.