13.03.2023.

Prijavi se na European Games Coproduction Market

Alternativni način da stekneš ekspertizu i kofinansiranje za tvoju video igru u periodu od 6 meseci! Prijavi se do 20. aprila, učešće za učesnike iz Srbije je 100% besplatno zahvaljujući zvaničnom ulasku SGA u ovaj evropski program, kao i podršci superklastera Creative Tech Serbia.

Da li nailaziš na potešoće sa završetkom finansiranja projekta? Da li je tvom timu potrebna specifična ekspertiza? Da li ti je potreban kontakt sa talentovanim ljudima iz Evrope? Da li želiš bolju međunarodnu vidljivost? Ili naprotiv, da li imaš resursa da zajedno razviješ projekat sa stranim partnerom? European Games Coproduction Market je onda mesto za tebe!

O ČEMU SE RADI?

Od 2017. godine, European Games Coproduction Market je program koji pokreće SpeilFabrique, etablirani francusko-nemački akcelerator posvećen gejmingu, a koji ima za cilj da podstakne koprodukcijske projekte između nezavisnih studija širom Evrope.

Prvi put od ove godine, Srbija je zvanično deo ovog programa, zahvaljujući saradnji SGA i SpielFabrique, a uz podršku superklastera Creative Tech Serbia. To znači da se svi timovi iz Srbije koji se uklapaju u propozicije programa mogu prijaviti za učešće, i iskoristiti benefite ovog programa, uz mogućnost da na kraju programa i pronađu ko-producente za svoje projekte, ili pak da budu ko-producenti za IP-eve i projekte studija iz drugih evropskih zemalja.

Program se sastoji od nekoliko važnih događaja i aktivnosti:

 

BENEFITI

  • Bolji kvalitet

Pronađi talentovane ljude iz drugih studija koji će nadomestiti tvoje slabosti i poboljšati kvalitet tvog projekta. I budi među onima koji će svoje veštine drugima dati na raspolaganje, radeći na projektima koji te pokreću.

  • Bolje razumevanje drugih tržišta

Upoznaj ljude iz drugih kultura i nauči kako da dođeš do tržišta koja još uvek ne razumeš. Povećaj svoju konkurentnost!

  • Bolje finansiranje

Sa partnerima imaš veći pristup i bolje šanse kada apliciraš ka različitim fondovima.

  • Bolja pozicija pregovaranja

Učini svoju kompaniju profesionalnijom, izgradi svoju mrežu, diverzifikuj i stekni više iskustva! Sve to će da privuče izdavače.

Napominjemo da je program 100% besplatan za učesnike ali samo iz sledećih zemalja: Austrije, Belgije, Francuske, Nemačke, Irske, Holandije, Severne Irske, Norveške, Portugala, Škotske, Srbije, Španije, Švedske i Švajcarske. Učešće timova iz Srbije pokriva superklaster Creative Tech Serbia.