11.04.2022.

Postani predstavnik Srbije na svetskom esport šampionatu

Ukoliko si uspešan igrač video igara sa takmičarskim duhom, kvalifikacije za neki od najvećih esport šampionata u CS:GO, PES, Tekken 7 i DOTA 2 naslovima su odlična prilika da se plasiraš na veliko finale IESF svetskog šampionata.

Već dugi niz godina posredstvom Srpske Esports Asocijacije naši igrači odlaze na finala svetskih esports šampionata – Južna Koreja, Tajvan, Izrael i mnoge druge zemlje. Veliko finale se ove godine seli na Bali, dok je nagradni fond IESF svetskog esports šampionata 500.000 dolara.

Za sve IESF kvalifikacije domaćih igrača zadužen je SESE, jedini zvanični Srpski savez esporta koji za Srbiju organizuje nacionalne kvalifikacije za igre u svim kategorijama. Šest naslova se igra na IESFu, a timovi u Srbiji odmeriće svoje snage u igrama: CS:GO, Dota 2, Tekken 7 i PES. Prijave kao i sama takmičenja su potpuno besplatna tako da ovim putem pozivamo gejmere širom Srbije da se prijave i pokažu svoje umeće. Osim kvalifikacija za IESF, SESE domaćim takmičarima pruža priliku za plasman i na ostala svetska esports takmičenja: GEF u Istanbulu i WSL u Koreji.

Prvi turnir nacionalnih kvalifikacija održaće se 16. aprila u igri Tekken 7, uživo u prostorijama Srpskog Esports saveza. Live prenos turnira emitovaće se na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu putem kojeg je omogućeno praćenje svih nacionalnih IESF kvalifikacija. Prijave su besplatne preko online forme i biće otvorene za sve igrače do 14. aprila. Najbolji igrač sa nacionalnih Tekken 7 kvalifikacija će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na regionalnom turniru u Bakuu, u Azerbejdžanu. Nakon ovoga slede kvalifikacije za CS:GO, a potom i za PES i Dotu 2.

Prijave za ostale kvalifikacije biće objavljene tokom prve polovine aprila.