09.08.2022.

Playstudios ulazi u web3 sa novim akvizicijama, fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti playAWARDS i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom playBLOCKS.

playBLOCKS ima za cilj da dodatno osnaži vodeću poziciju Playstudios-a u kategoriji igara koje nude realne nagrade svojim igračima. Korišćenjem blokchain tehnologije i novih ekonomskih modela, kompanija će pružiti zanimljivija i interaktivnija iskustva igračima, obezbediće nove mogućnosti playAWARDS partnerima, ali će i ponuditi sigurnije tržište za povezivanje igrača i partnera koji obezbeđuju nagrade.

Ovom prilikom, Playstudios je takođe najavio svoju nameru da investira u inovativne kompanije koje oblikuju budućnost igara sa realnim nagradama za igrače. Studio svoje planove naziva Future Fund, kroz koji se očekuju ulaganja do 10 miliona dolara, uključujući i ranije investicije u Forte i The Kryptomon Company.

„Sve ove strateške inicijative su fokusirane na potpuno ostvarivanje naše vizije za playAWARDS platformu i rewarded play model, i cilj im je da učvrste našu vodeću poziciju u gejmingu današnjice kao ekosistema koji donosi najbogatije i najveće nagrade, rekao je Andrew Pascal, osnivač i CEO Playstudios-a. “Ove investicije nam pomažu da unapredimo dokazano rewarded play gejming iskustvo kako bismo našim igračima omogućili više načina da osvoje nagrade, a partnerima veću prisutnost u zajednici igrača – i sve to na bezbedan i pouzdan način koji osigurava da našim igračima pružamo što veću, merljiviju i istinsku vrednost.”

Novo odeljenje studija pod nazivom playBLOCKS je nastalo akvizicijom kompanije WonderBlocks, blokchain platforme lojalnosti namenjene gejming industriji, kao i partnerstvom sa Forte i drugim strateškim investicijima u inovativne kompanije koje se nalaze na raskršću gejminga i blokchain-a. Na čelu WonderBlocks-a se nalazi Linda Lee, alumni playSTUDIOS-a, koja se sada vraća u njihove redove sa misijom da ubrza izgradnju najvećeg i najinovativnijeg ekosistema igara pokrenutog sa platformom playAWARDS.

„Imamo viziju o mogućnostima transformacije blockchain igara, i investicije Future Fund-a će osigurati da te mogućnosti iskoristimo na najbolji mogući način”, rekao je Nikola Mitić, General Manager Playstudios Europe. Nikola dodaje: „Blockchain stvara ogromne nove, kreativne i ekonomske vidike. Ova infrastruktura nam omogućava da efikasno integrišemo tehnologije i kreiramo player-first iskustva koja su specifična za token ekonomije i menadžment digitalne imovine.”

playAWARDS je platforma koja omogućava igračima Playstudios igara da kroz program lojalnosti steknu poene koje mogu zameniti u realnom životu, obezbeđene od preko 275 partnera u oblasti zabave, turizma, ugostiteljstva, maloprodaje, i slično. U ovom trenutku, Playstudios portfolio igara obuhvata popularne naslove kao što su Tetris®, POP! Slots, myVEGAS Slots, myVEGAS Blackjack, myKONAMI Slots, myVEGAS Bingo, i MGM Slots Live. Kompanija je proglašena za „Top Developer“ od strane „App Annie“, lidera u analitici aplikacija u industriji igara.

Više o playBLOCKS možete pročitati u originalnoj vesti.