14.10.2022.

Playstudios kupio Brainium za 70 miliona dolara

Kompanija Playstudios, tvorci platforme lojalnosti playAWARDS i kreatori nagrađivanih besplatnih mobilnih igara, danas su objavili kupovinu dugogodišnjeg izdavača casual igara Brainium Studios. Ovom akvizicijom su dodatno obogatili Playstudios-ov portfolio popularnih casual igara sa novim naslovima kao što su Solitaire, Spider Solitaire, Sudoku i Mahjong. Ovim se više nego udvostručuje broj prosečnih dnevnih aktivnih korisnika kompanije, povećavajući doseg i privlačnost playAWARDS platforme, i za igrače i partnere koji obezbeđuju nagrade.

Akvizicija se sastoji od 70 miliona dolara plaćenih unapred, sa uslovnom nadoknadom vezanom za učinak Brainium-a za period od zatvaranja kupovine do 31. decembra 2022.  Brainium se priključuje Playstudios porodici sa 10 igara i obogaćuje njihovu bazu korisnika sa 2 miliona dnevno aktivnih igrača. 

„Akvizicija Brainium-a donosi promišljeno dizajnirane i veoma interaktivne casual igre u PLAYSTUDIOS. Takođe, dodatno diverzifikuje naše poslovanje dopunjavanjem našeg modela prihoda koji se uglavnom zasniva na kupovini u aplikaciji (IAP) sa značajnom količinom prihoda od oglašavanja“, rekao je Andrew Pascal, osnivač i izvršni direktor PLAYSTUDIOS-a. „Radujemo se što ćemo poželeti dobrodošlicu timu Brainium-a i raditi zajedno kako bismo u potpunosti iskoristili naše snage kako bismo stavili real-life nagrade u u ruke značajno većeg broja igrača.“

„Kupovina Brainium-a se uklapa u sve okvire naše strategije rasta. Radujemo se što se ovaj talentovani tim priključuje našoj globalnoj porodici, donoseći višestruke benefite: diverzifikuje i uvećava naše prihode, više nego udvostručuje naše prosečne dnevne aktivne korisnike, proširuje naš portfolio igara novim žanrovima i dodatno utvrđuje našu poziciju kao lidera na polju rewarded-play igara“, dodao je Nikola Mitić, General Manager u PLAYSTUDIOS Europe.

Brainium Studios, strastveni tim kreativnih dizajnera igara i inženjera sa sedištem u Portlandu, zadržaće ime brenda i liderski tim kao deo PLAYSTUDIOS-a. Osnovan 2008. godine, Brainium ima dugogodišnju reputaciju zasnovanu na elegantnim i inspirativnim igrama, ali i na plasiranju na tržište aplikacija sa najvećom profitabilnošću, zadržavanjem i interaktivnošću korisnika u industriji. Brainium trenutno nudi 10 jedinstvenih naslova, koji zajedno dostižu skoro 5,5 miliona aktivnih korisnika mesečno i 2 miliona aktivnih korisnika dnevno.

PLAYSTUDIOS aplikacije, uključujući Tetris®, myVEGAS Slots, myVEGAS Blackjack, myVEGAS Bingo, POP! Slots, MGM Slots Live i myKONAMI Slots dostupni su za besplatno preuzimanje na iOSAndroidKindle, and Facebook.