08.11.2021.

Ostalo je još par dana da se prijaviš na Game Dev Bootcamp Nordeus fondacije

Ovaj intenzivni četvoronedeljni onlajn program uz sjajne mentore i predavače iz gejming industrije (Epic Games, 3Lateral, Fakultet dramskih umetnosti), među kojima su domaći i strani stručnjaci, trajaće od 15. novembra do 10. decembra 2021. godine. Prijave su otvorene do 12. novembra!

Da li sanjaš o tome da praviš igre kao što su Half Life, Counter Strike, Halo ili Wolfeinstein? Sa novim besplatnim onlajn programom u organizaciji Nordeus fondacije – Game Dev Bootcamp, možeš to da ostvariš!

Kome je namenjen Game Dev Bootcamp

Game Dev Bootcamp namenjen je svima koji već imaju osnovno znanje Unreal engine-a i programskog jezika C++, i žele da naprave svoju prvu igru. Ovaj kurs naučiće polaznike kako da naprave svoju prvu FPS igru u Unreal Engine-u. Prolaziće korak po korak kroz proces razvoja igre kako bi savladali oblasti poput kreiranja karaktera i AI neprijatelja, osnovne principe dizajna nivoa, implementiranje aseta i njihovog korišćenja.

Neka predavanja biće na engleskom, zbog čega je poželjno znanje engleskog jezika.

Kako izgleda program

Program je pažljivo planiran kako bi bio izvodljiv i za one koje su zaposleni. Na nedeljnom nivou planirane su dve radionice i jedno predavanje, u periodu od 18 časova, radnim danima:

  • Na radionicama mentor postepeno vodi polaznike proz proces razvoja igre, kako bi obradili i savladali razne teme i mehanike u Unreal Engine-u. Naučiće kako da podese projekat za FPS tip igre kao i bitne komponente za razvoj shooter igre. Po završetku druge radionice u nedelji, biće i samostalnog praktičnog rada kako bi se podeljeno znanje primenilo u radu na igrama.
  • Predavanja drže stručnjaci u Unreal Engine-u koji pokrivaju različite korake u sklopu jedne oblasti u engine-u, i nude ekspertsko znanje koje će polaznici koristiti u izradi svojih FPS igara.

Nakon četiri nedelje rada, svaki polaznik će biti ponosni vlasnik svoje FPS igre! Više o mentorima, predavačima, tajmlajnu programa saznaj ovde.

Kako da se prijaviš?

Prijave su otvorene do 12. novembra putem ove forme.

Ukoliko ti je potrebno još informacija ili imaš neko pitanje, tim Nordeus fondacije je tu za podršku putem mejla: info@nordeushub.com

Pogledajte kakve rezultate su ostvarili timovi sa Game Design Bootcamp-a koji se održao ovog proleća.