28.02.2022.

Najavljeno strateško partnerstvo Data Science Conference i SGA

Jedna od najrelevantnijih svetskih konferencijskih franšiza posvećenih oblasti data science-a i AI-a, koja je osnovana u Beogradu a sada realizuje zapažene i uspešne konferencije širom planete, otpočinje strateško partnerstvo sa SGA!

Data Science Conference (DSC) je jedna od vodećih franšiza za data i AI širom sveta, koju organizuje beogradska kompanija Data Universe. To je multidisciplinarna konferencijska operacija sa obiljem keynote izlaganja međunarodno priznatih eksperata, prezentacija, diskusija, radionica i praktičnih tutorijala. 

Ciljevi konferencije su, pre svega, promovisanje i popularizacija AI i nauke o podacima, otvaranje mogućnosti za saradnju između različitih aktera, osnaživanje rodne ravnopravnosti u industriji podataka i podsticanje internacionalizacije globalnog ekosistema u domenima data-science-a i veštačke inteligencije. 

DSC organizuje događaje od 2015. godine, i dostigao je preko 30.000 posetilaca iz više od 130 zemalja. DSC ima partnerstva sa više od 150 kompanija, 70 profesionalnih zajednica i 50 akademskih institucija, čime dopire do više od 5.000.000 data-entuzijasta širom sveta. 

Kako analiza podataka i veštačka inteligencija zauzimaju sve veću ulogu u brojnim savremenim tehnološkim industrijama, a posebno i u domenu razvoja video igara, strateško partnerstvo između SGA i DSC logičan je korak kako bi se približile ove dve zajednice, i stimulisala duiblja saradnja i razmena znanja između ovih oblasti. 

Pored zajedničke organizacije pojedinih programa i projekata, i učešća u razvojnim “ekosistemskim” projektima, DSC i SGA će ove godine sarađivati i na razvoju specijalnog programa u okviru ovogodišnjeg beogradskog izdanja koferencije, koja je zakazana za period od 15. do 18. novembra, pod sloganom Europe’s leading AI & Data Conference.

Pored ovog događaja, DSC će tokom 2022. biti prisutan i u drugim gradovima, na više kontinenata: Zagreb (9 – 12. maj), Majami (22 – 24. jun), Beč (27 – 30. septembar), kao i u Australiji. 

 

Sve čestitke DSC timu na dosadašnjim rezultatima – radujemo se brojnim konkretim saradnjama koje će nastati u okviru ovog strateškog partnerstva!