03.06.2022.

Prvi put i za gejming studije iz Srbije – Google Play akcelerator i festival za indie igre

Indie Games Accelerator koji organizuje Google Play je akceleratorski program u trajanju od 10 nedelja za studije indie igara visokog potencijala, dizajniran da vam pomogne da izgradite i razvijete uspešan gejming studio.

Po prvi put, od ovog ciklusa Google Play prima i prijave iz Srbije. Kroz jedan program dobijate mogućnost pristupa najboljem od Google-ovih programa, proizvoda, ljudi i tehnologije.

Takođe vam daje direktan pristup zaposlenima u Google-u, vrhunskim stručnjacima iz industrije i globalnoj zajednici strastvenih developera igara koji žele svoj rad da podignu na viši nivo.

Prijavite se na ovom linku, ukoliko ispunjavate sledeće uslove: 

    • Morate biti registrovani na Google Play-u
    • Morate imati najmanje 18 godina
    • Morate biti developer igre koju šaljete
    • Možete da pošaljete postojeću igru ili igru koju uskoro planirate da razvijate

Jedna od mentorki na ovom ciklusu, kao i na prethodnim, je predsednica upravno odbora SGA (Serbian Games Association), Marija Ilić, koja svim timovima koji planiraju da se prijave poručuje: 

Najveća prednost programa je pristup fantastičnoj mreži profesionalaca u ulozi mentora, kao i developerima iz odabranih timova koji su u sličnim fazama razvoja i rešavaju iste probleme. Ovo je jedinstvena prilika da timovi razgovaraju sa sa iskusnim mentorima o konkretnim problemima specifičnim za gejming industriju, i na taj način ubrzaju svoj razvoj i dostizanje ciljeva.

Ako mislite da vam nije potrebna dodatna edukacija i mentorstvo, i da je vaša igra spremna za reflektore i promociju, Indie Games Festival može biti prikladniji program za vas. Informacije za prijave iz Evrope su na ovom linku. Možete dobiti vredne nagrade kao što je kampanja u vrednosti od 100.000EUR i premium poziciju na Google Play prodavnici. Srećno!