04.09.2022.

Konferencije u septembru i oktobru koje ne treba da propustiš

Posle više od dve godine onlajn događaja, konačno možemo da se radujemo konferencijama koje se održavaju uživo i njihovom značajnom segmentu - netvorkingu! Ispod se nalaze naše preporuke za predstojeći period kao i informacije o popustima koje smo obezbedili za naše članove.

💥💥💥 BREAKING NEWS: Nemojte propustiti rok za prijavu (9. septembar) na Global Indie Competition gde je glavna nagrada besplatni štand tokom Poznań Game Arena (7-9. oktobar) ili Game Industry Conference (6-9. oktobar) a za pet najboljih obezbeđena je podrška od Xsolla Akceleratora. 💥💥💥

Kao i uvek, na SGA kalendaru možeš pronaći sve relevantne događaje, a ovde smo izdvojili naše favorite za sledeća dva meseca.

GameCamp

 • Gde: Varšava
 • Kad: 19. septembar – 21. septembar
 • Karte: Besplatna registracija

Na preko 20 prezentacija i panel diskusija koje u fokusu imaju „Growth and Data science in mobile gaming” prisutni će imati prilike da čuju eksperte iz Poljske, Izreala, Nemačke, Slovačke, Češke, Slovenije, Estonije, Velike Britanije i Amerike. GameCamp je pre svega namenjen kompanijama koje žele da ubrzaju rast i/ili kapacitete marketing timova. Glavni fokus je na onima čije je znanje na srednjem nivou ili napredno, što znači ili veće kompanije (20+ ljudi) ili manji timovi čiji osnivači stavljaju najjači akcenat na razvoj i rast.

Pocket Gamer Connects

 • Gde: Helsinki
 • Kad: 27. septembar – 28. septembar
 • Karte: Nabavi ih ovde (SGA članovi imaju popust od 20% – pingujte nas za kod)

Vodeća konferencija industrije igara vraća se u Finsku, zemlju mobilnih igara, po prvi put od 2019. godine! Preko 1.500 profesionalaca iz industrije igara i oko 200 vrhunskih svetskih stručnjaka će se naći na jednom mestu u dva dana septembra.

Biće pokrivene sve platforme: mobilni, PC i konzole, blockchain, VR/AR i još mnogo toga! Govornici i govornice će podeliti svoj stručni uvid u dizajn i razvoj, monetizaciju i rast, nove tehnologije, kulturu kompanije i još mnogo toga. Ova konferencija s razlogom nosi naziv Connects jer se upravo ovde povezuju svi iz industrije video igara – od studenata i nezavisnih studija do medija, međunarodnih investitora i izdavača. I za to je kreirana posebna platforma koja je dostupna svima MeetToMatch – kako bi svi našli relevantne kontakte i dogovorili uživo upoznavanje!

Reboot Develop Blue

 • Gde: Dubrovnik
 • Kad: 29. septembar – 1. oktobar
 • Karte: Ovde (SGA članovi imaju popust od 20% – pingujte nas za kod)

Najbolja regionalna, a neki kažu i najbolja evropska konferencija! Neformalni susreti sa izdavačima i investitorima pored mora i 175 govornika i govornica u 3 dana i 9 paralelnig stejdževa sa dodatnim B2B expo & indie expo prostorima.

Pored toga na jednom mestu naći će se preko 2500 članova iz različitih gejming industrija i više od 1000 kompanije iz celog sveta! Sad nam je još draže što ćemo biti tamo! 😉 #staytuned

DEV-PLAY

 • Gde: Bukurešt
 • Kad: 24. oktobar – 25. oktobar
 • Karte: Ovde (napomena: early bird je do 30. septembra a SGA članovi imaju 10% popusta za StartapPass – ping!)

Dobra vest je da ako ne stignete do Bukurešta, i dalje postoji online verzija konferencije, i još bolje vest je da su onlajn sadržaji besplatni. Jedan od najboljih indie showcase festivala, sa velikom vidljivošću i zvaničnom Steam listom. Setimo se domaćih igara koje su se našle na istoj:

Naravno, nemojmo zaboraviti i drage nam online konferencije poput Women in Games 14. i 15. septembra i one koje se dešavaju u Beogradu kao što je CGA Belgrade 24. septembra!

Ukoliko tvoj studio ili kompanija nije članica SGA, prijavi se ovde. Svi oni koji su na samom početku i nemaju resursa za punopravno članstvo dobrodošli su kao pridruženi članovi (Free članarina), a samim tim imaju pristup svim bitnijim događajima za članove ili širu zajednicu, kao i druge pogodnosti, praktičnu i networking podršku SGA tima.